Na een kleine verbouwing is Kwalitaria De Leckerbeck sinds begin april geopend met Gerard en Marijke, zelf afkomstig uit Drachten, aan het roer. De keuze om onder de naam Kwalitaria verder te gaan, was voor hen snel gemaakt.
'Wij vonden het eten bij Kwalitaria altijd al erg lekker', vertellen ze. 'Daarnaast spreekt het ons aan dat de formule veel bezig is met kwaliteit en milieu. We werken nu bijvoorbeeld zoveel mogelijk met regionale en diervriendelijke producten.'
Voor elk wat wils
De eigen gebakken vis waar De Leckerbeck om bekend stond, is nog steeds verkrijgbaar. Daar zijn de gerechten van Kwalitaria aan toegevoegd, waaronder verschillende burgers, friet en snacks, vers belegde broodjes en de seizoensproducten die vier keer per jaar wisselen. 'Zo hebben we al met al best een groot assortiment', vertelt het ondernemersechtpaar. 'Hiermee hopen we een breed publiek aan te spreken en benutten we zowel het lunch- als het avondmoment.'
Gerard en Marijke kijken ernaar uit om alle buurtbewoners te ontmoeten. 'Wij hopen dat iedereen lekker komt genieten in onze mooie zaak. Wij doen in ieder geval ons uiterste best om elk bezoek tot een heerlijk uitje te maken.'