Paindemie onstond als pop-up tijdens de lockdown en krijgt nu een vaste locatie in Amsterdam Oud West.
Het pand aan de Kinkerstraat betstaat uit twee verdiepingen. Het interieur beneden is geïnspireerd op een Japans metrostation en hier worden burgers, sandwiches en tosti’s geserveerd.
Boven kunnen gasten onder meer natuurwijnen drinken en luisteren naar vinylplaten in de art deco bar.
'Zoals in Frankrijk'
De Paindemie Burger wordt getoast in een antieke tostiklem tot een ‘tostiburger’, geïnspireerd op de in Amerika populaire ‘patty melt’. Daarnaast zijn alle toppings huisgemaakt, van ingelegde augurken tot aan de mosterd en ketchup aan toe.
Guillaume de Beer: ‘Mijn moeder is Frans en sinds mijn geboorte kom ik ieder jaar in Bretagne. Hier gebruiken ze klemmen om het ‘Pain de Mie’ brood boven het vuur te roosteren. Dit gaat veel beter dan in de pan, doordat het ijzer enorm heet kan worden.
In samenwerking met onze bakker hebben we na veel testen het Franse toastbrood weten na te maken zoals ik het ken uit mijn
jeugd.'
Art deco bar van Paindemie
De art deco bar boven dient vooral voor de wijnkaart die na intensieve selectie op 'juicyness' vol natuurwijnen staat. Daarnaast is er een aanbod van zuivere sake’s &
cocktails.
Ook is de menukaart boven uitgebreid met een aantal luxere items. Hier bestel je bijvoorbeeld de tosti d’ escargot of een biefstukje van geitenhaas met braadjus en Pain de Mie.
Geitenvlees en alle burgers vegetarisch
Alle burgers worden gemaakt van Nederlands geitenbokkenvlees. Ethisch, duurzaam, maar, aldus The Breda Group, 'Vooral heel
erg lekker.'
Mannelijke geiten vormen vaak een dilemma voor melkveehouders omdat ze geen melk geven en daardoor weinig waarde hebben. Het doel is om geitenbokken in het voedselsysteem op te nemen in plaats van ze te verspillen. Ook vegetariërs kunnen gerust langskomen. Alle burgers kunnen
namelijk vervangen worden door huisgemaakte smashburgers gemaakt van Redefine Meat.
The Breda Group
Freek van Noortwijk, Guillaume de Beer, Johanneke van Iwaarden en Vagarsh Mogatseljan, het kwartet achter The Breda Group, runnen inmiddels een handjevol bedrijven in Amsterdam. Naast Restaurant Breda op het Singel, Klein Breda op de Utrechtsestraaten Maris Piper in de Pijp, hebben ze ook twee concepten in de Foodhallen samen met Hidde Vloemans: Pita en The Noodle Shop.