Ondernemer start crowdfunding voor pannenkoekenrestaurant

Ondernemer start crowdfunding voor pannenkoekenrestaurant

Herman van den Berg wil in het huidige pand van Sporthuis in de Rijnstraat in Woerden restaurant Tante Truus openen, de eerste franchise-locatie van het restaurant in Houten.

Om de plannen te realiseren is hij een crowdfundingcampagne begonnen.

Uit eten met kinderen

Volgens de ondernemer, die sinds begin 2018 in Woerden woont, ontbreekt er in Woerden een restaurant waar je met je kinderen kan eten, maar ook waar gasten van een pannenkoek kunnen genieten terwijl de kinderen zich in een speelhoek vermaken. Dat gat wil hij opvullen met Tante Truus.

De keuken is van woensdag tot en met vrijdag geopend voor diner vanaf 16:00. In het weekend kun je ook komen lunchen. Gasten kunnen er terecht voor pannenkoeken, klassiekers en moderne recepten, maar ook voor flammkuchen, wraps, broodjes en ijs. Ook is het idee een groot terras te openen. 'De gemeente heeft de Rijnstraat in november 2021 bestempeld als de toekomstige woonkamer van Woerden en Tante Truus zit daar straks middenin', is te lezen op de crowdfundingspagina.

Crowdfunding

In totaal is er 215.000 euro nodig om Tante Truus te starten, waarvan €85.000 al is toegezegd en 65.000 euro wordt geleend van de bank.

Het overige deel wil de ondernemer bij elkaar brengen door middel van een crowdfundingscampagne via het Utrechtse platform CrowdAboutNow. Van den Berg: 'Het lijkt mij supertof om samen de pannenkoek weer terug naar Woerden te brengen. Zo wordt het niet alleen voor Woerden, maar ook door de Woerdenaren gerealiseerd.'

In totaal is inmiddels 50.000 euro opgehaald van de minimaal benodigde 65.000 euro. Van den Berg mikt zelf op 100.000 euro. Hiermee kan de horecaondernemer niet alleen een mooi interieur en een forse verbouwing financieren, maar ook een grote speelhoek inrichten en extra personeel aannemen voor ruimere openingstijden.

Liveblog Horecava 2025: woensdag 15 januari

Liveblog Horecava 2025: woensdag 15 januari

Welkom bij de liveblog van Misset Horeca over de Horecava, de grootste horecabeurs van Nederland. Hier houden we je dagelijks op de hoogte van de laatste trends, innovaties en inspirerende presentaties. Van nieuwe producten tot sfeervolle impressies. Volg onze updates voor het laatste nieuws, interessante interviews en hoogtepunten live vanaf de beursvloer.

Mariusz Olesiński uit Woerden wint NK Lekkerste Pasta 2025

Mariusz Olesiński uit Woerden wint NK Lekkerste Pasta 2025

Chef Mariusz Olesiński van restaurant Viviamo in Woerden heeft de derde editie van het NK Lekkerste Pasta op de Horecava gewonnen. Hij verraste de jury met een reuze ravioli gemaakt met slechts drie hoofdingrediënten. Giovanni Carmelitano van Casalinga in Amsterdam won zilver en het brons was voor Ennio Zaccariello van Primo in Hilversum.

10 innovaties vanaf de Horecava: van dessert drinks tot mocktails met puur sap

10 innovaties vanaf de Horecava: van dessert drinks tot mocktails met puur sap

Welke nieuwe producten zijn er op de markt voor de horeca? Misset Horeca maakte weer een rondje op de Horecava in de Rai in Amsterdam en zette een reeks innovaties op een rij.

Liveblog Horecava 2025: dinsdag 14 januari

Liveblog Horecava 2025: dinsdag 14 januari

Welkom bij de liveblog van Misset Horeca over de Horecava, de grootste horecabeurs van Nederland. Hier houden we je dagelijks op de hoogte van de laatste trends, innovaties en inspirerende presentaties. Van nieuwe producten tot sfeervolle impressies. Volg onze updates voor het laatste nieuws, interessante interviews en hoogtepunten live vanaf de beursvloer.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.