'Het team van Restaurant Wils barst van de kennis en daar wilden we meer mee doen. Tijdens de lockdown zijn we gaan
experimenteren met de verkoop van brood en patisserie en dat werd een groot succes. Dat was voor ons een eye-opener', vertelt Bijdendijk. 'We zijn direct naar de tekentafel gegaan en bedachten samen een bakery café, een plek waar het ambacht van een bakkerij en de gezelligheid van een Franse bistro samenkomen.'
Vakmanschap
Waar restaurant Wils* en Wils Bakery Café op veel vlakken van elkaar verschillen, ziet de 37-jarige chef ook overeenkomsten: 'Beide zaken ademen het vakmanschap dat wij in ons team hebben, dat is echt de gemene deler. In het restaurant ervaar je dat in een wat exclusievere sfeer tijdens een uitgebreide lunch of diner, terwijl je de bakery café zonder reservering binnenloopt en neerploft voor een broodje van onze bakker Max met een glas wijn van sommelier Barbora. Of, afhankelijk van het tijdstip, voor een kop koffie met patisserie van onze patissier Tania.'
Klassieke lunch- en broodgerechten
De nieuwe zaak zal in eerste instantie van woensdag tot en met zaterdag vanaf het middaguur geopend zijn voor lunch, borrel en diner. De menukaart wordt gekenmerkt door klassieke lunch- en broodgerechten zoals de Reuben Sandwich, een aspergequiche en paté en croute. Daarnaast serveren Bijdendijk en team er hun beste uitvoeringen van een schnitzel, slavink en softijs. Ook kan er in de bakkerij zelf brood, patisserie en lunch to go gekocht worden.
De opening van Wils Bakery Café staat gepland op woensdag 2 februari 2022.