De nieuwe Hygiënecode is tot stand gekomen in samenwerking met Houwers Groep en de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum is codehouder. De code is vanaf week 51 beschikbaar en is aangepast aan de vernieuwde wetgeving.
Audit jaarlijks uitvoeren
Maar de code bevat ook nieuwe onderdelen, zoals een virusbijlage en een handig stappenplan voor de interne HACCP-audit, die vanaf 1 maart 2020 verplicht is om jaarlijks uit te voeren. Het resultaat is volgens de samenstellers een praktisch document, dat de ijsbereider op een toegankelijke manier helpt te voldoen aan de wet- en regelgeving voor bedrijfsprocessen binnen het ambachtelijke ijsbedrijf.
Vijf locaties
Om de ondernemers bij te praten over alle wijzigingen en aanvullingen van deze handleiding voor een hygiënische en voedselveilige werkomgeving, heeft Houwers Groep een speciale open training opgezet. De trainingen vinden op vijf data plaats, op vijf verschillende locaties. De training wordt verzorgd door de inspecteur die in die regio actief is. Dat zijn Frank van Dillewijn, Pieter Heuvelmans, Silvio Roest en Jan-Willem van der Velden.
Data en locaties
- Donderdag 30 januari, Tiel
- Dinsdag 4 februari, Vlaardingen
- Donderdag 27 februari, Zwolle
- Donderdag 5 maart, Zaandam
- Donderdag 26 maart, Tiel
Tijden en inschrijven
De trainingen vinden plaats van 10:30 tot 16:00 uur. Deelname aan de open training kost 395 euro; klanten van Houwers Groep betalen 275 euro. De kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Inschrijven kan via een e-mail naar Fabiënne Krijtenberg, verkoop@houwersgroep.nl.