Schilo van Coevorden, executive chef van het van het Conservatorium Hotel heeft deze frikandel in het menu opgenomen vanuit de overtuiging dat deze hierop thuishoort, als onderdeel van de Nederlandse eetcultuur. Het Conservatorium Hotel heeft gekozen voor Le Frique Unique, de variant met venkelzaad, die wordt geserveerd met kreeftenmayonaise en lente-ui.
De culinaire frikandellen van Le Frique zijn bereid met kwaliteitsvlees van varkens en kippen, verrijkt met een unieke specerijen- en kruidenmix.
Favoriete snack
Schilo van Coevorden: 'Als groot frikandelfan ben ik met heel wat creativiteit al jaren aan het strijden om mijn favoriete snack weer de aandacht te geven die hij verdient. Frikandellen hebben tot op de dag van vandaag nog steeds een verkeerde reputatie. Daar gaat deze culinaire frikandel, gemaakt van eerlijke ingrediënten verandering in brengen.'
Le Frique
Le Frique is in 2019 opgericht door voormalig bankier Frank Tjepkema en voormalig ICT-consultant Pieter Stevense vanuit het idee dat er een hoogwaardig alternatief moest komen op de bestaande frikandel. Die was er nog niet. Bovendien verdient de frikandel als meest gegeten snack een kwalitatieve, culinaire neef.
Le Frique is er in twee varianten. De Classique, door z’n grovere structuur en intense smaak een echte moderne klassieker. En de Unique, een licht gekruide frikandel met venkelzaad, een typisch Hollands product met een mediterrane twist.