PETA is in Duitsland de grootste dierenrechtenorganisatie en de wedstrijdjury ziet de No Tuna Sashimi als een aanjager voor verdere ontwikkeling van vegan producten.
Tapiocazetmeel en glucose uit zeewier
De makers van Vegan ZeaStar sashimi, Vegan Finest Foods, hebben jaren gewerkt aan een vegan visproduct dat de concurrentie aankan met verse zeevis, zonder compromissen te sluiten op smaak, kwaliteit en textuur. Het resulteerde in twee producten: No Tuna en Zalmon. Vegan Finest Foods bereikte de smaak en textuur van de sashimi door te werken met tapiocazetmeel en glucose uit zeewier. Het product is passend gemaakt voor het rollen van sushi in 20 cm-norivellen en heeft extra gezondheidsvoordelen en een betere smaak dankzij de toevoeging van Omega 3 uit lijnzaad- en koolzaadolie.
Eén van de initiatiefnemers Rosella van Kuijen: 'We zijn ontzettend blij met deze award. We hopen met onze producten te bereiken dat de consument steeds vaker voor 100% plantaardig kiest. Het is hard nodig voor de wereld, de dieren, onze gezondheid. En voor de volgende generatie. Met onze mes en vork kunnen we de grootste verandering maken. Oftewel, ‘be the change you wish to ZEA in the world’.'