'Met een uniek gezelschap van talentvolle chefs koken we een groot menu en delen we onze kennis en vakmanschap. Omdat ik mij al jaren hard maak voor de nieuwe generatie in ons vak, ben ik er trots op dat ik deze avond mag presenteren.' Kaviaar en zwarte truffel hebben er de hoofdrol.
De culinaire talenten die deze avond aanwezig zijn:
- Thomas Diepersloot van Voltaire
- Robert Poel van Savage en Voltaire
- Tim Golsteijn van Bougainville
- Jermain de Rozario van De Rozario
- Randy Karman van The White Room
- Thijs Meliefste van Meliefste
- Robin van de Bunt van De Leuf
- Ollie Schuiling van Kasteel Heemstede
Over Jacob Ja Boerma
Jacob Jan Boerma sloot eind vorig jaar zijn driesterrenrestaurant De Leest. Jacob Jan Boerma: ‘Restaurant De Leest is 17,5 jaar lang ons kind geweest, het waren mega intensieve jaren die uiteindelijk eind 2013 leidden tot een derde Michelinster. Het was knallen tot op het bot, maar het was het meer dan waard. Ooit begon deze droom bij mijn ouders op de achterbank van de auto: ik wil sterren koken. Die droom is meer dan uitgekomen, in 2020 zit ik 30 jaar in het vak, maar nu is het tijd voor een mooie verandering', zei hij daar toen over. Het sluiten van de Leest geeft ons de vrijheid hiervoor, tevens om andere concepten te gaan creëren. Begin 2020 opent No Rules in Amsterdam. Boerma is sinds september 2017 ook verantwoordelijk voor de culinaire invulling van Parc Broekhuizen in Leersum en het bijbehorende sterrestaurant Voltaire. Op 30 april 2016 opende The White Room, het restaurant in het NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam dat in december 2017 werd bekroond met een Michelinster. Jacob Jan Boerma heeft hier ook zijn naam als signature chef aan verbonden.