‘Zoals dat zo vaak gaat kwam Hofje zonder Zorgen op mijn pad. De vorige eigenaren zijn vaste gasten van Fris en ik was al langer op zoek naar een uitbreiding.’ May heeft het Hofje overgenomen van Marja Jochemus (65) en Petra Kloosterman (54).
‘Gasten van Hofje zonder Zorgen gaan voorlopig niets merken van de overname,’ zo laat May aan Misset Horeca weten. ‘De basis is goed. Ze maken heel veel zelf. Alles, behalve brood. Dus ook taarten, soepen, salades en beleg. En dat alles vanuit een heel klein keukentje. Dat gaat we wel veranderen. In de keuken van Fris kunnen we in de ochtenden bijvoorbeeld soepen in veel grotere batches maken.’
Jeroen Rieu
Rick May (29) heeft Hofje zonder Zorgen overgenomen samen met Jeroen Rieu. May: ‘Samen met compagnon en investeerder Jeroen Rieu ga ik dit avontuur aan. De naam ‘Rieu’ is in de Haarlemse horeca ook geen onbekende als horecaleverancier. Jeroen heeft het familiebedrijf als groothandel vanuit 1919 verkocht. Hij stimuleert jonge ondernemers om in onze mooie stad te blijven investeren.’ May en Rieu huren het pand van Hofje zonder Zorgen van Ymeren.
Eveline Clous is de nieuwe gastvrouw van de lunchroom. Clous komt uit een horecafamilie en heeft de kwaliteiten van huis uit meegekregen, om het succes van Hofje zonder Zorgen voort te zetten
Restaurant Fris
Sinds 1 januari 2020 is Danny Biesot gepromoveerd tot chef-kok in de keuken van het JRE-restaurant Fris, als rechterhand van May. Hij was er ooit al leerling, werkte later bij Basiliek in Harderwijk en bij Vinkeles in Amsterdam en kwam in november 2018 terug naar Haarlem als keukenchef.
‘Al voor de overname had ik in de gaten dat ik niet én altijd kon koken én ondernemen. Tenminste, als ik niet van ’s ochtends zeven tot ’s nachts drie wilde werken. Dat ging ten koste van de focus achter de kachel en van die achter de computer tijdens boekhouden en administratie.’ Omdat hij nu zijn handen vol heeft aan de overname heeft May zich teruggetrokken als kandidaat voor de Gouden Koksmuts 2020.
Rick May nam Fris in september 2016 over van de toenmalige eigenaren Lex en Sophia Gasseling. May was er toen al drie jaar actief als kok.