Dit initiatief is ontstaan bij Koos Brochard (Klein Parijs), Ronald Moes (RecruitAll) en Omar Dahak (De Boterlap). Het idee is om naast de reguliere horecaopleidingen, masterclasses te geven. Dat moet het nog aantrekkelijker maken voor leerlingen om in Harderwijk een goed leerbedrijf te vinden. Daarnaast is het enthousiasmeren van jeugd op lagere en middelbare (kader-) opleidingen ook een onderdeel van de Acadamy.
Lees ook: Personeelsdossier Misset Horeca
Vele vactures
‘Achterover leunen in deze tijd is geen optie’ aldus ondernemer Omar Dahak van Bar Brasserie De Boterlap. ‘De media staat bol van de meldingen over de vele vacatures in de keuken. En dan heb ik het niet eens nog over de bediening.’ Dahak, tweevoudig Terras Top 100-winnaar vindt gehoor bij collega's in zijn stad.
Lees ook: alles over opleidingen
Horeca slaat handen ineen
Onder anderen deze gerenommeerde chefs Als Michel van de Kroft van 't Nonnetje** en Rik Jansma van Basiliek** en ondernemers Wim en Tina Zwaart, Robert Jan Nijland en Koos Brochard slaan de handen ineen om passie en vakkennis te delen met leerlingen op de Harderwijk Horeca Academy.
Presentatie en lid worden
Harderwijkse horecaondernemingen kunnen zich via www.harderwijkhorecaacademy.nl aanmelden om lid te worden van deze academy. Zo kunnen zij leerlingen sturen voor de Masterclasses 2018. De presentatie van de ‘Harderwijk Horeca Academy’ vindt maandag 22 januari plaats bij restaurant Veluvia.