Tom Broekmeijer en Merwin de Lange nieuwe souschefs 't Nonnetje**

Tom Broekmeijer en Merwin de Lange nieuwe souschefs 't Nonnetje**
Tom Broekmeijer en Merwin de Lange (r)

Tom Broekmeijer en Merwin de Lange worden per 1 januari de nieuwe souschefs van tweesterrenrestaurant 't Nonnetje in Harderwijk.

Chef-kok Michel van der Kroft noemt het spijtig dat Janick Niemeijer het team gaat verlaten, maar is blij dat hij goede vervangers heeft gevonden. 'Ik zie er enorm naar uit de reis met deze twee professionals voort te zetten.'

Over Tom Broekmeijer

Tom Broekmeijer voltooide de Sterklas opleiding aan het ROC Amsterdam onder leiding van Theo van Rensch. Broekmeijer werkte verder enkele jaren bij François Geurds van Restaurant FG(**) in Rotterdam en meer recent bij Gert de Mangeleer van Restaurant Hertog Jan(***) in België.

Over Merwin de Lange

Merwin de Lange werkte bij De Leest*** van Jacob Jan Boerma en De Groene Lantaarn**, waar Jarno Eggen chef-kok is. Sinds 2,5 jaar staat hij in de keuken van 't Nonnetje, waar hij in het verleden ook al ervaring opdeed. 'Hij is onze huidige derde man in de keuken en een groot talent.  Heeft zich enorm ontwikkeld. Dit driemanschap vult elkaar geweldig goed aan', zegt Van der Kroft. 'Hiermee is ons keukenteam klaar voor de toekomst. Was wel een beetje spannend. Ben best een tijdje zoekende geweest. Maar nu krijgen we weer een ijzersterk team.'

Michel van der Kroft

Michel van der Kroft, chef-kok van restaurant 't Nonnetje, werd in 2016 verkozen tot Chef van het Jaar door Gault&Millau. Dat jaar vierde hij tevens zijn jubileum: 10 jaar SVH Meesterkok. Aanwaaien kwam het hem niet, zei hij in een eerder interview met Misset Horeca. ‘Ik ben op mijn bek gegaan, maar heb gevochten als een leeuw. Succes krijg je niet op een presenteerblaadje.’

Lees hier de culi-columns van Michel van der Kroft die verschenen op de website van Misset Horeca.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.