Nieuwe medewerker
Collectie bijgewerkt op 06-01-2025
In de huidige arbeidsmarkt zijn horecaondernemers veel tijd kwijt aan het werven en aannemen van nieuwe medewerkers. Het is immers lastig om geschikte medewerkers te vinden. In deze collectie staan tips & tricks voor ondernemers om hier zo goed mogelijk mee aan de slag te gaan. Ook delen horecaondernemers hun praktijkvoorbeelden.
Aannemen
- Dit moet je weten als je een nieuwe medewerker wilt aannemen
- Wat mag wel en wat mag niet bij het aannemen van een nieuwe medewerker?
- Zo zet je een persoonlijkheidsanalyse in bij een sollicatieproces
- Vanaf deze leeftijd mag je werken in de horeca
- Personeel uit het buitenland: dit moet je weten voordat je er aan begint
- Oekrainers aan het werk: let op deze stappen bij het aannemen
- Tips.Vakantiekrachten: hoe houd ik rotte appels buiten mijn bedrijf?
Arbeidsovereenkomsten
CAO
Lonen & Arbeidsvoorwaarden
- Hoe is het loon van horecamedewerkers opgebouwd en wat kost het?
- Hoe staat het ervoor met de nieuwe pensioenregeling voor de horeca?
- Zo schaal, beloon en beoordeel je horecapersoneel
- Hoe bepaal je of iemand een vakkracht is of niet?
- Wanneer is payroll een goed idee en wanneer niet?
- Zo gebruik je als ondernemer de werkkostenregeling WKR
Personeelstekort
- Einde personeelstekort in zicht? Koksstudenten zijn booming
- Personeelstekort in de horeca zet in op welzijn en ontwikkeling
- Tips.Oplossingen voor krappe arbeidsmarkt: boor nieuw talent aan en boei ze
- Tips.Om en bijscholing: oplossingen voor het personeelstekort
- Best practice.Waarom poolcafé De Keu al 40 jaar geen personeelstekort heeft
- Best practice.Vergeten doelgroep werknemers kan personeelstekort helpen oplossen
- Best practice.Oplossing personeelstekort horeca: zo pakken collega's het aan
- Best practice.Horecaconcept helpt tegen personeelstekort: makkelijk werken met minder koks
Werven
Ondernemers over hun personeelsbeleid
- Best practice.Grand Hotel Huis ter Duin laat medewerkers beter presteren dankzij AI-platform
- Best practice.Mentale welzijn van horecapersoneel doet ertoe: Hiermee hebben we levens gered
- Best practice.Hoe gaan horecaondernemers om met zzp'ers? Doe in ieder geval je huiswerk
- Best practice.Rotterdams restaurant nam vluchteling in dienst via RefugeeWork: We zijn heel tevreden
- Best practice.Personeelsbeleid De Librije: Niet alleen maar rammen
- Best practice.MJ Café werf succesvol personeel via 70 abri's
- Best practice.Thermen Bussloo zet medewerker op één: Stressvrij leven voor iedereen
- Best practice.Rudy Gommans van De Heere van Meijel heeft inspirerend personeelsbeleid
- Best practice.Erik-Jan Ginjaar: Laat de computer het corveewerk doen
- Best practice.Alles uit de kast om personeel te werven: 14 euro minimumloon, korting op kleding en hotels
- Best practice.Geen personeelstekort bij Savage: Iedereen dezelfde kleur buis
- Tips.Goede 'personeelshap' in horeca belangrijk: Joris Bijdendijk deelt tips en tricks
- Best practice.Eten bij De Librije en sneakerbonus: dit is hoe De Zoes personeel werft
Niet gevonden wat je zocht?
Bekijk alle collecties of zoek in alle artikelen.