Ron Blaauw heeft naast zijn Gastrobars ook The Fat Dog, een horecazaak aan De Ruysdaelkade in De Pijp waar gasten terecht kunnen voor culinaire hotdogs. The Fat Dog hield een winterslaap van twee maanden en om de opening op woensdag 1 maart niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, start Ron Blaauw The Fat Dog Challenge. Een wedstrijd voor mensen uit de horeca.
De hotdog-wedstrijd
The Fat Dog Challenge is een wedstrijd voor horecacollega’s die strijden om hun idee van de ‘beste hotdog van Nederland’ op de menukaart te krijgen bij The Fat Dog.
Ron Blaauw wil dat de hotdog vernieuwend, uitvoerbaar en verkoopbaar is. Deelnemende restaurants/chefs zetten hun hotdog-ontwerp op papier. De beste inzendingen gaan door naar de poulefases. Daarna kiest een professionele jury – waaronder Ron Blaauw zelf– vier finalisten. Deze hotdogs komen in augustus alle vier een week op de kaart bij The Fat Dog. De maker van de best verkochte hotdog wint The Fat Dog Challenge.
Jaar op de menukaart bij Ron Blaauw
'De gelukkige winnaar, of het team, mag in september drie dagen The Fat Dog overnemen én de winst houden. En ik zet de winnende hotdog een jaar lang op de menukaart van The Fat Dog,' aldus Ron Blaauw.
Inschrijven Hotdog Challenge via Facebook
Horecacollega’s kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier van The Hot Dog Challenge. Chefs moeten een omschrijving geven van hun ‘beste hotdog’, de ingrediënten die nodig zijn en de naam van hun creatie.
Er zijn geen kosten verbonden aan de inschrijving. Een voorwaarde is dat de deelnemers beschikbaar zijn in mei en juni voor eventuele poolfases.
Verloop van de hotdog challenge
- 2 maart inschrijving geopend
- 3o april sluiting inschrijving
- 10 mei bekendmaking deelnemers
- juni/juli start poulefase
- 1 augustus hotdog van de finalisten op de kaart
- 10 september bekendmaking winnende team