In de zomer van 2017 wordt in de havenstad aanvankelijk gestart met een pop-up restaurant van Mama Kelly voor de duur van zes weken. 'Dat wordt de springplank naar de definitieve vestiging in Rotterdam’, vertelt Rambaldo.
Er is al een intentieovereenkomst getekend voor een pand op een buitenlocatie. 'Een soortgelijke locatie als hier’, zo vervolgt hij. Qua concept moet het hetzelfde worden als in Den Haag. ‘Dezelfde sfeer, maar met een eigen identiteit.’
Kip en kreeft
Mama Kelly in Rotterdam gaat nog meer inspelen op kip en kreeft, welke ook in de Hofstad een hoofdrol spelen op de menukaart. ‘Dat willen we nog meer uitstraling geven. Ik zie het zo voor me dat we twee aparte keukens krijgen; een helemaal gefocust op kip en de ander op kreeft. Laatstgenoemde met bijvoorbeeld een kreeftenbassin erin.’ Het restaurant wordt iets groter dan in Den Haag. ‘Zo'n 300 couverts'.
Mama Kelly Amsterdam
De eigenaren maakten dit voorjaar al de wens openbaar om nieuwe Mama Kelly-vestigingen in grotere steden te realiseren. Amsterdam werd eerder ook genoemd als stad om in de toekomst een vestiging te starten. ‘Die ambitie is er nog steeds. Maar eerst dus Rotterdam.'
Italiaans concept in Leiden
Naast Mama Kelly Rotterdam wil Rambaldo met Witteman en Bloemink ook een Italiaans concept starten in Leiden. Dit restaurant - waarvan Rambaldo de naam nog niet noemt - gaat dit jaar al de deuren openen en telt zo’n vijftig couverts. ‘November is de planning’, meldt hij. Het wordt een concept dat de initiatiefnemers willen gaan uitrollen binnen Nederland.
Italiaans DNA
‘Je ziet heel veel Italiaanse concepten in Nederland, maar daar zit geen vleugje Italiaans DNA in. Het is allemaal voor de massa en gaat niet om kwaliteit. Dat vind ik zonde van de authentieke keuken die naar mijn idee daarmee te grabbel wordt gegooid.
Uitbreiding Mama Kelly Den Haag
Mama Kelly in Den Haag wordt tevens uitgebreid. Achter het restaurant komt een kas van zo’n 300 vierkante meter waar events gehouden kunnen worden. ‘Dit omdat we nu iedere dag nee moeten verkopen.’ De kas krijgt een eigen keuken, bar en toilet en moet in de zomer van 2017 gereed zijn.
Lees meer over Mama Kelly in het magazine van Misset Horeca dat op 14 oktober verschijnt.