FG Restaurant verhuisde recent naar De Hofbogen. 'FG Bistro leest als Montmartre aan de Maas. Met barokke spiegels aan de wand en andere grandeur die je in de betere bistro in La Douce France aantreft', zo vermeldt de website die donderdag online ging.
Menukaart
Op de menukaart prijken veelal Franse gerechten. Er staat onder meer een steak tartare op, escargots, rilette in een weckpot en aubergine grillée à l’huile et à l’ail. Echter ook hardlopers uit de Aziatische keuken kregen een plekje op de menukaart. 'France meets Asia – het is al vaker een gelukkig huwelijk gebleken.'
Wijnkaart
De kok gaat er koken op Bib Gourmand niveau. Je eet er een driegangenmenu voor 35 euro. Gilles Faelens staat aan de voorkant van het restaurant, een vinoloog met Frans bloed, en zal zich buigen over de wijnen. 'De wijnkaart bestaat uit het beste dat Frankrijk te bieden heeft.'
Interieur
Lichtblauw, goud en aubergine zijn de bepalende kleuren in het interieur.