‘Helemaal super!’, is de eerste reactie van de kersvers Nederlands Kampioen jonge koks. In de wedstrijd nam hij het op tegen zeven andere kandidaten. De tweede plaats was voor Yornie van Dijk van Ratatouille in Harderwijk, derde werd Kevin Kion van Hout in Haarlem.
Tijdens de wedstrijd was Drost niet volledig zeker van zijn zaak, en met winst had hij zeker geen rekening gehouden. ‘Toen de tweede plek bekend was gemaakt, dacht ik: het is klaar.’
40 punten verschil
Drost won met overmacht: het verschil met plek twee was 40 punten. Hij serveerde de jury een voorgerecht met langoustines, en hoofdgerecht van kalf met schorseneren en een dessert van yuzu en bittere chocolade. ‘De garing van mijn vlees was niet goed. Door dun te trancheren kon ik dat maskeren. En mijn dessert was wel top.’
Met de titel komt een hele lading extra prijzen: een Big Green Egg, kalfsvlees van VanDrie Group, een messenkoffer van Wüsthof, een masterclass van Versvishandel Jan van As en geldprijzen van Index Hospitality Systems en het Gastronomisch Gilde.
Ciel Bleu
Drost werkt drie jaar bij Ciel Bleu en merkt dat dat een prettig bedrijf is voor wedstrijdkoks. ‘Ik kan op zondag de sleutel pakken, dan is de hele keuken voor mij. Alles kan.’
Dat Onno Kokmeijer zijn team stimuleert om mee te doen, blijkt uit het feit dat twee van de acht deelnemers uit zijn keuken komen. Om die reden heeft Kokmeijer zich wel onthouden van stemming.
Drost won vorig jaar al het Gouden Koksmes, als leermeester. Volgend jaar gaat hij meedoen met de Gouden Koksmuts. ‘Ik wil meer wedstrijden gaan doen, laat maar komen!’
bekijk hier een sfeerimpressie van de wedstrijd