De 'eredivisie' van GaultMillau (16-20 punten)
Voor GaultMillau staat 19-20 punten gelijk aan 3 Michelin-sterren; een score van 17-18 punten evenaart 2 sterren en 16 punten staat op gelijke hoogte met 1 ster.
De belangrijkste verschuivingen in de gids van 2011:
Van 17 naar 18 punten
Boreas, Heeze
Van 15 naar 17 punten
De Lindehof, Nuenen
Van 16 naar 17 punten
Ciel Bleu, Amsterdam
Ivy, Rotterdam
De Kromme Watergang, Hoofdplaat
Vinkeles, Amsterdam
Nieuw in de gids met 16 punten
Resto-Bar Pure C, Cadzand
Van 15 naar 16 punten
Bordewijk, Amsterdam
Culinaire Verwennerij Bij Jef, Den Hoorn (Texel)
Le Défi, Sprang-Capelle
Fred, Rotterdam
Kaatje bij de Sluis, Blokzijl
Latour (Grand Hotel Huis ter Duin), Noordwijk aan Zee
Niven, Rijswijk
The Raffles, Den Haag
Sonoy, Emmeloord
La Trinité, Sluis
Wolfslaar Restaurant, Breda
De Zwaan, Etten-Leur
Van 17 naar 16 punten
Apicius, Bakkum
Ron Blaauw Restaurant, Ouderkerk a/d Amstel
Herberg Onder de Linden, Aduard
Toine Hermsen Cuisinier, Maastricht
Van 16 naar 15 punten
Elzenduin Beach, Ter Heijde aan Zee
Valuas, Venlo
In de loop van de ochtend leest op Missethoreca.nl de reacties van alle hoofdrolspelers en kunt u video's bekijken van de avond zelf. Tevens kunt u spoedig alle ranglijsten online bekijken in het dossier GaultMillau. Houd de homepage en ons dossier dus vanochtend in de gaten.