De 16e editie van de Terras Top 100 staat weer in de startblokken. En bedrijven die mee willen doen aan deze populaire competitie, kunnen zich weer inschrijven voor de Misset Horeca Terras Top 100.
Beoordeling
Het draait bij de Terras Top 100 om de professionele gastvrijheid. Hoe vriendelijk zijn de medewerkers, ziet het terras er netjes en opgeruimd uit, hoe tevreden zijn de gasten over de bestellingen en de snelheid waarmee deze worden geserveerd?
Iedereen die zich ingeschreven heeft voor de Terras Top 100 krijgt bezoek van een mystery visiter en een vakjurylid. De mystery visits worden uitgevoerd door HS Brands Global. De vakjury bestaat uit een groep van ruim 40 onafhankelijke personen uit de branche. Alle vakjuryleden leden hebben hun sporen verdiend in de horeca bijvoorbeeld als horecaondernemer of adviseur. Beide bezoeken zijn anoniem en onaangekondigd.
Zowel de mystery visitors als de vakjuryleden werken met een beoordelingsformulier. Dat formulier bestaat uit meerdere thema's waarop de jury let. Bij sommige onderdelen kun je meerdere punten scoren.
Van beide bezoeken worden rapporten gemaakt. Na deze twee bezoeken worden de punten berekend, waarbij het bezoek van de mystery visitor voor 30% meetelt en de punten van de vakjury voor 70%. De bedrijven die geen plaats in de Terras Top 100 hebben bemachtigd krijgen bericht en ontvangen de uitgebreide rapportages van de jurybezoeken.
Samenstelling Top 100
De terrassen die op basis van de twee bezoeken genoeg punten krijgen voor een plek in de Top 100, krijgen nog een vakjurybezoek. Ook daar wordt een rapport van gemaakt. De bedrijven die dan met de meeste punten bovenaan staan, worden nog bezocht door de hoofdjury. De hoofdjury bestaat in ieder geval uit de hoofdredacteur van Misset Horeca en oud-winnaars van de Terras Top 100 die na drie jaar plaatsmaken voor de nieuwe winnaar.
Alle bedrijven die in de top-100 komen, krijgen een bericht én een uitnodiging om de onthulling van de lijst op 30 juni live bij te wonen. Dit zal gebeuren tijdens een feestelijk event bij de winnaar van de 2024: Centraal Baarlo in Baarlo.
Voorwaarden
Om mee te doen, dient een terras aan de volgende eisen te voldoen:
- Gasten worden aan tafel bediend. Terrassen waar besteld wordt via QR-code komen ook in aanmerking, zolang er maar aan tafel wordt uitgeserveerd.
- Het terras is vrij toegankelijk (geen toegangsgelden) en bevindt zich in de open buitenlucht (bijv. niet in een overdekt winkelcentrum).
- Ten minste 5 dagen per week vanaf 12:00 geopend in de periode 28 maart t/m 30 juni
- Tijdens alle openingstijden moet het nuttigen van een kop koffie, drankje of snack mogelijk zijn. Lunch of diner mag geen verplichting zijn.
- Het terras heeft ten minste 40 zitplaatsen.
Lees meer over Horecava 2025:
- Terrastrends 2025: 10 ontwikkelingen in meubilair en sfeer op het terras
- Commando Ray Klaassens over horecaleiderschap: ‘Team kopieert gedrag leider’
- 10 innovaties vanaf de Horecava: van dessert drinks tot mocktails met puur sap
- Liveblog Horecava 2025: dinsdag 14 januari
- Weer goud voor Ferlyan Palimbong tijdens NK Lekkerste Burger
- 't Havenmantsje in Harlingen is winnaar van De Gouden Koksmuts 2025