Heerlijk.nl gaat ook reserveringen zonder kortingsacties doen

Heerlijk.nl gaat ook reserveringen zonder kortingsacties doen

Heerlijk.nl - bekend van de restaurant kortingsacties - gaat ook reserveringen zonder korting doen. Dit start vanaf 1 september 2021 met een grote landelijke campagne.

Ondernemer Arthur Bassant van Heerlijk vraagt €1,50 per couvert voor een restaurant reservering in het weekend en €3 door-de-week. De restaurants hanteren vervolgens hun eigen prijzen. De vaste fee is €299,99 per jaar. 'Ondernemers zullen door de week makkelijker couverts openzetten', verklaart Bassant het prijsverschil tussen doordeweeks en de weekenddagen vrijdag, zaterdag en zondag.

Het reserveren zonder een gekoppelde kortingsactie via Heerlijk gaat in september 2021 van start. ‘Met een grote landelijke reclamecampagne waarvan de hele branche voordeel zal ondervinden’, zo stelt Bassant. Het motto hiervan is ‘Vier het leven’.

Voorbeeld van een billboard uiting.

Hij heeft 10.000 restaurants klaarstaan voor presentatie online. ‘Iedereen zal te vinden zijn, ongeacht of je betaalt of niet. Want dat is de kracht van een goed systeem; het werkt alleen bij een compleet aanbod. Als een gebruiker zoekt op Haarlem en zijn favoriete restaurant staat er niet tussen… Dat kan niet.’

Samengevat

  • Ondernemers die zich aanmelden, komen op Heerlijk.nl met een profiel en reserveermodule.
  • Het gaat om ‘reguliere’ reserveringen, zonder korting ofwel à la carte in het restaurant.
  • Je bepaalt zelf de beschikbaarheid hiervoor, hoeveel couverts en voor welke dagen, 24/7 te beheren.
  • Het reserveringssysteem is te koppelen met de meest gebruikte software.
  • Eenmalig jaarabonnement van €299,99 daarna maandelijks opzegbaar.
  • €1,50 per couvert op vrij/zat/zon, overige dagen €3.

TV, radio, Google en socials

De marketingcampagne omvat tv-reclame, radio, billboards langs de snelweg, Google en social media. ‘Restaurantnamen kapen zullen wij niet doen.’ Landelijk profiteren alle restaurants, ondernemers die meedoen en betalen, krijgen natuurlijk lokaal en regionaal extra marketing.

Koppelingen E-tender, Resengo en Formitable

Restaurants die deelnemen, kunnen de reserveringen die via Heerlijk binnenkomen rechtstreeks doorsluizen in hun eigen programma als ze werken met Resengo, E-tender of Formitable. ‘Ondernemers geven ons bijvoorbeeld alleen hun nummer door van Formitable en dan is het al geregeld. Heb je geen eigen reserveringssysteem, dan kun je dat van ons gebruiken.’

Opbrengst jaar lang terug naar marketing

Bassant zegt de opbrengsten van restaurateurs een jaar lang voor de volledige 100 procent te steken in marketing. ‘Het eerste jaar verdien ik er dus niets aan. Ik beloof alles in die campagne te stoppen. Hopelijk geven restaurateurs me een jaar de tijd om het te bewijzen.'

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.