De nieuwe locatie van de BurgerBar aan de Prinsengracht heeft een restaurantfunctie en is ook voor takeaway.
Oprichter Yuval Alkobi: 'Het voelt als thuiskomen. Ik heb zelf 15 jaar in deze buurt gewoond en verlangde terug naar de levendigheid en charme van de Amsterdamse grachten.
Daarnaast is het pand zelf natuurlijk ook een reden geweest om te kiezen voor deze prachtige plek. Het karakter van het gebouw geeft de nieuwe zaak echt een Amsterdamse look en feel.'
De hamburgerketen heeft een eigen productiekeuken waar alle verse en lokale producten binnenkomen en worden verwerkt. De aardappels worden geschild, gewassen en verpakt.
Voor de versheid worden deze pas in de restaurants gesneden en gebakken friet. Daarnaast wordt het vlees gemalen (zonder toevoegingen) verpakt en dagelijks bezorgd.
Over BurgerBar
In 2007 openden de oprichters van BurgerBar hun eerste vestiging in Amsterdam.
Inmiddels zijn er in totaal acht vestigingen. Naast de vijf in de hoofdstad zijn er ook filialen in Utrecht, Den Haag en sinds kort in het Franse Bordeaux.