Gastrobars Ron Blaauw stoppen met bezorging: 'Het voelde niet goed meer'

Gastrobars Ron Blaauw stoppen met bezorging: 'Het voelde niet goed meer'
Foto: Jan Willen Schouten

Ron Blaauw stopt tot in ieder geval 6 april met delivery en take away van maaltijden vanuit zijn gastrobars. Ron Blaauw: 'We hebben in zo'n korte tijd nog nooit zoveel rijsttafels en satés verkocht, maar we voelen ons verplicht om een bijdrage te leveren aan het beperken en terugdringen van het virus.'

'Wegens succes gesloten, maar had het liever anders gezien', zegt Ron Blaauw tegenover Misset Horeca. 'Als horecaman wil je graag mensen blijven bedienen, maar ik vond het niet meer verantwoord. Koks en bezorgers staan bij elkaar en we hadden zo'n 400 bestellingen per dag. Geld speelt dan een ondergeschikte rol - want natuurlijk hebben ook wij verschrikkelijk veel omzetverlies - maar het gaat nu om de gezondheid van iedereen.'

Bordje voor onze helden

Blaauw vertelt dat hij het nog wel even volhoudt omdat hij een buffer heeft. 'Voor het personeel is ingezet op de now-maatregel. Mensen moeten nu verstandig zijn. Zoveel mogelijk thuis zijn en elkaar ondersteunen. Dit heeft de horeca natuurlijk nog nooit meegemaakt: van 100 naar 0 omzet.'

Blaauw gaat echter niet achterover leunen. 'Met een aantal initiatiefnemers zijn we gestart met ‘Bordje voor onze Helden & Ouderen’. Hiermee steken we de werknemers in de cruciale / vitale beroepsgroepen én de kwetsbare doelgroepen een hart onder de riem en bezorgen we ze bovenal een glimlach op hun gezicht, maar daarnaast een heerlijk bordje warm eten.'

AMSTERDAM - Ron Blaauw in Ron's Gastrobar aan de Sophialaan te Amsterdam . Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

Verras iemand in vitale sector

Familieleden en kennissen van de ouderen en van mensen werkzaam in de vitale sectoren kunnen hun dierbaren en diens afdelingen verrassen. Via een aanmeldingsformulier op bordjevooronzehelden.nl kunnen zij na een duidelijke motivatie aangeven op welke dag zij hoeveel maaltijden in een verzorgingshuis, woongroep, buurthuis, ziekenhuis, huisartsenpost, ambulancepost, schoonmaakbedrijf, school of andere onderwijsinstelling, supermarkt, politiebureau of brandweerkazerne willen laten bezorgen. Aan de hand van de (hopelijk) vele aanvragen wordt een schema gemaakt.


Schrijf gratis in voor thema updates

Misset Horeca stuurt regelmatig updates per mail over belangrijke thema's voor de horeca-ondernemer: interieur voor je zaak, horecapersoneel, terras, koffie, bier en ook voor starters in de horeca heeft Misset Horeca een update. De nieuwsbrieven bevatten trends, kennisartikelen, nieuws, handige tips en inspiratie van collega's.

Schrijf je gratis in!

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.