Het nieuwe restaurantconcept van Jacob Jan Boerma, No Rules, heeft iets te maken met pizza, maar veel meer wil de chef er nog niet over kwijt. Het opent begin 2020. ‘Het wordt heel gaaf. Mijn hele carrière was ik gebonden aan regels. Nu niet meer. Daarom noemen we het concept No Rules.’
Ewout Eleveld
De culinaire rechterhand van Jacob Jan Boerma, Ewout Eleveld, al jaren chef in de keuken van De Leest, weet nog niet wat hij gaat doen, zo laat hij Misset Horeca weten.
Boerma: ‘Wij zijn toe aan nieuwe culinaire uitdagingen. Wij willen onze kennis en expertise graag inzetten om een andere weg in te slaan en wij willen ook vooral meer tijd aan onze jonge zoon Senne besteden. Het sluiten van De Leest geeft ons de vrijheid hiervoor, tevens om andere concepten te gaan creëren. Begin 2020 opent dan ook ons eerste conceptrestaurant in Amsterdam.’
Jacob Jan Boerma en Kim Veldman hebben restaurant De Leest ruim 17 jaar gerund. ‘Drie sterren was mijn jongsensdroom. Die heb ik behaald. Er komt een dag dat je moet stoppen als je opereert op dit niveau en voor ons is die dag vandaag aangebroken.’
‘Er spelen wel honderd factoren een rol. Dat is het gezin, dat zijn de lange dagen. Kim is gastvrouw in de zaak en ik gun het haar ook om moeder te zijn voor onze zoon Senne van 4,5 jaar.’
Boerma zegt in de uitzending van Beau van Erven Dorens dat hij tot wel dertig keer per jaar in het buitenland kookt. ‘Op zondag en maandag. Dat zijn events met andere chefs, leuke momenten. Of als consultant. Dat is om deze hobby jarenlang te kunnen uitvoeren.’