De nieuwe chef van sterrestaurant De Burgemeester in Linschoten is een oude bekende voor eigenaar en gastheer Bernard Tesink. Sander Spruijt begon er ooit als leerling-kok en was er later actief als zelfstandig werkend kok.
Michelin
Spruijt komt over van Ciel Bleu, het tweesterrenrestaurant van hotel Okura Amsterdam. Daarvoor werkte hij onder andere ook bij het eveneens met één Michelinster bekroonde restaurant De Nederlanden in Vreeland.
‘Sander kookt precies zoals ik dat graag zie, met een focus op smaak en topproducten’, aldus eigenaar en gastheer Tesink over de aanstelling van de nieuwe chef. ‘Topniveau, maar niet te ingewikkeld.’
Nieuwe souschef
De Burgemeester krijgt ook een nieuwe souschef. Tommy Jansen, die in Linschoten al eerder met Spruijt werkte, komt over van sterrestaurant La Rive van hotel InterContinental Amstel Amsterdam.
Marcel Hayes
Marcel Hayes kwam in 2010, kort voordat Michelin het restaurant bekroonde met een ster, in dienst bij De Burgemeester. Hayes vertrekt nu uit Linschoten om aan de slag te gaan bij The Seafood bar in Amsterdam.