Eerste bierpairing evenement voor professionals: Craft Culinair

Eerste bierpairing evenement voor professionals: Craft Culinair

CRAFT, de branchevereniging voor onafhankelijke bierbrouwerijen, organiseert op dinsdag 29 oktober het eerste bierpairing evenement voor...

Nick Vrielink wint voor derde keer op rij NBC National Cocktail Competition

Nick Vrielink wint voor derde keer op rij NBC National Cocktail Competition

Nick Vrielink is opnieuw uitgeroepen tot winnaar van de NBC National Cocktail Competition 2024. Hij werd voor de derde keer op rij Nederlands...

v.l.n.r. Mello de Witte, Jim Dijksterhuis en Lisa de Tombe

Fameus restaurant In Den Gapenden Eter gaat door als Café De Gaper

Het fameuze Leidse restaurant In Den Gapenden Eter gaat weer open. Eind mei sloot eigenaar en chefkok Eugène 'Eus' Hoogenboom de horecagelegenheid...

Welke wijnopleidingen zijn er en waarvoor leiden ze op?

Welke wijnopleidingen zijn er en waarvoor leiden ze op?

Er zijn veel wijnopleidingen en nog meer opleidingsinstituten je ziet haast door de bossen de boom niet meer. Van SDEN tot SVH, Peter Klosse of WSET,...

De categoriewinnaars van de Horecava Innovation Awards van 2024.

Horecava Innovation Awards op de schop

Waar voorheen de Horecava Innovation Award uitgereikt werd aan de winnaar van de wedstrijdcategorieën, maken deelnemers vanaf 2025 kans op de...

Kiona Malinka (links) en Liesbeth Sleijster (rechts) proeven thee - foto: Roel Dijkstra

Kiona Malinka belooft horeca: 'Eerlijke thee die je niet kunt verknoeien'

Thee die je niet kunt verpesten. In een zakje, maar onversneden. En waar de boer nog een eerlijke prijs voor krijgt ook. Theesommelier Kiona Malinka...

Hoe maak je een goede wijnkaart?

Hoe maak je een goede wijnkaart?

Het maken van een wijnkaart is een vak apart. Hoeveel wijnen moeten er op de kaart, welke landen en/of gebieden kies je, welke doe je per glas en...

Thomas Groeneveld behaalt titel Advanced Sommelier in Australië: 'Ging best lekker'

Thomas Groeneveld behaalt titel Advanced Sommelier in Australië: 'Ging best lekker'

Nog een stap te gaan en Thomas Groeneveld mag zich Master Sommelier noemen. De Nederlander, sinds 2016 woonachtig in Australië, behaalde vorige week...

Koffieprijs schiet omhoog door vrees voor vorst in Brazilië

Koffieprijs schiet omhoog door vrees voor vorst in Brazilië

De prijzen van arabicakoffiebonen zijn op de termijnmarkt in New York flink gestegen door vrees voor vorst in Brazilië. Handelaren rekenen erop dat...

Koude koffie en koude thee doen het goed op warme dagen - 25 zomerse recepten

Koude koffie en koude thee doen het goed op warme dagen - 25 zomerse recepten

Op zomerse terrasdagen met warm weer doen koude varianten van koffie en thee het extra goed. Misset Horeca zet een paar verrassende voorbeelden van...