Hotel Okura Amsterdam introduceert Noëls Wijnverkenning

Hotel Okura Amsterdam introduceert Noëls Wijnverkenning

Hotel Okura in Amsterdam nodigt wijnliefhebbers uit om de geheimen van wijn te ontrafelen met Noëls Wijnverkenning.

Onder de deskundige begeleiding van Honorary Gastronomy Sommelier Noël Vanwittenbergh van Ciel Bleu** ontdekken gasten de verschillende expressies van een druivensoort.

Intieme presentatie

Woensdag 19 maart maart startte Noëls Wijnverkenning in de Lobby Bar van het Okura in een intieme setting van maximaal 12 gasten. Met elke drie maanden een ander onderwerp. De eerste verkenning staat in het teken van pinot: pinot chardonnay en pinot noir.

Vanwittenbergh legt de karakteristieken bloot die elke fles een unieke signatuur geven. Hij vertelt en heeft een presentatie over de reis van de druif. Van zijn oorsprong tot hoe klimaat, bodem en manier van wijnmaken de smaak van één enkele druivensoort kan transformeren tot unieke expressies uit verschillende landen/gebieden.

Ook wijn-spijs ervaring

De proeverij vindt eens in de drie weken plaats in de de Lobby Bar van Hotel Okura Amsterdam. Elke drie maanden wisselt het onderwerp van de verkenning. Er worden zes zorgvuldig geselecteerde wijnen uit verschillende landen gepresenteerd, waarbij ook de wijn-spijs wordt aangetikt.

Er worden zes bijpassende culinaire bites geserveerd, samengesteld door Executive chef Michel Westerman van de Main Kitchen van het vijfsterrenhotel. Die gerechtjes zijn geïnspireerd door de gastronomische tradities van elke wijnregio. De smaakvolle combinaties versterken de verhalen die Vanwittenbergh vertelt.

In deze eerste sessie werden pure smaken als ansjovis, gekonfijte kabeljauw tot dungesneden Wagyu geserveerd in een uienbouillon. Smaakvolle combinaties met als doel om het effect van wijn op spijs te laten ervaren en te verklaren aan de hand van verhalen van Vanwittenbergh over terroir, klimaat en de manier van wijnmaken.

Elke drie weken een verkenning

De proeverij vindt elke drie weken op plaats op de woensdag in de Lobby Bar van 19.30 tot 21.30 uur, voor €120 per persoon. Beschikbare woensdagen voor de chardonnay en pinot noir verkenning: 9 april, 30 april en 21 mei 2025. Met een maximaal aantal van 12 gasten per sessie biedt deze intieme setting een persoonlijke en interactieve ervaring.

Bekijk deze collectie

Drankenkaart

Duik in de wereld van smaak en verfijning met deze nieuwe collectie. Ontdek alles over de kunst van het samenstellen van de perfecte drankenkaart, van bieren tot cocktails, koffie tot thee en wijnen. Laat je inspireren door deskundige inzichten en trends die de gastbeleving naar een hoger niveau tillen.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.