Heineken zet alcoholvrije bieren op de tap

Heineken zet alcoholvrije bieren op de tap

Heineken 0.0 en Affligem Blond 0.0 zijn sinds kort beschikbaar op reguliere tapinstallaties.

Alcoholvrij bier op de tap is de volgende stap in het aanbieden van een volwaardig alternatief voor alcoholhoudend bier. 1 op de 10 gasten kiest in de horeca wel eens voor alcoholvrij bier. De keuze in laag of geen alcoholhoudend bier groeit en is niet langer beperkt tot mensen die niet kunnen of mogen drinken.

Alcoholvrij bier is op dit moment goed voor 7% van de bierconsumptie in horeca, tien jaar geleden was dat nog maar 1,5%.  Deze ontwikkelingen zijn versneld door de jongste generatie, Gen-Z. Zij zorgen voor een verschuiving als het gaat om alcoholonthouding en drinken 20% minder alcohol dan millennials.

Zichtbaarheid vergroten

Heineken wil dat het alcoholvrije assortiment nog meer in het oog springt. Een deel van de strategie is dan ook om alcoholvrij bier van de tap aan te bieden. Uit onderzoek blijkt dat alcoholvrij bier van de tap (in plaats van alleen in fles) beter zichtbaar is, meer top-of-mind blijft en dus de verkoop verhoogt. Als alcoholvrij naast traditionele bieren wordt gepositioneerd, zien gasten het als een volwaardig alternatief.

Meesterbrouwer Willem van Waesberghe.
Meesterbrouwer Willem van Waesberghe.

De bieren Heineken 0.0 en Affligem 0.0 zijn nu beschikbaar voor reguliere tapinstallaties. Dat had nog wel wat voeten in aarde. Meesterbrouwer Willem van Waesberghe:  ‘Deze doorbraak is mogelijk door talrijke innovaties, investeringen en vakmanschap. In de eerste plaatst is het brouwen van Heineken 0.0 extra werk. Het bier wordt gebrouwen met dezelfde ingrediënten als Heineken Original: water, gerstemout, hopextract en Heineken A-gist. Daarna wordt de alcohol verwijderd en worden de oorspronkelijke smaakextracten teruggebracht.’

‘De grootste uitdaging bij het alcoholvrij bier op de tap zit in de gist. In alcoholvrij bier zit vaak nog een beetje restsuiker en zonder alcohol als conserveermiddel krijgen bacteriën en gist de kans om zich sneller te vermenigvuldigen. Dit betekent dat de bierleidingen, naast koud, ook extreem schoon gehouden moeten worden. Doorspoelen is niet genoeg; regelmatige diepe reiniging is een absolute voorwaarde. ‘

Constante kwaliteit

Van Waesberghe: 'Met alcoholvrij bier op de tap kunnen we in elke horecagelegenheid nu een kwalitatief hoogstaand product van de tap kunnen bieden, met een volwaardige smaakbeleving zonder alcohol.’

Bekijk deze collectie

Drankenkaart

Duik in de wereld van smaak en verfijning met deze nieuwe collectie. Ontdek alles over de kunst van het samenstellen van de perfecte drankenkaart, van bieren tot cocktails, koffie tot thee en wijnen. Laat je inspireren door deskundige inzichten en trends die de gastbeleving naar een hoger niveau tillen.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.