Spanning op arbeidsmarkt neemt licht af, minder vacatures in de horeca

Spanning op arbeidsmarkt neemt licht af, minder vacatures in de horeca

De Nederlandse arbeidsmarkt is in het tweede kwartaal iets minder krap geworden, zegt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Zowel het aantal vacatures als het aantal werklozen daalden, maar de afname van de vacatures was groter dan die van de werklozen.

Frank van Meegen

Eten bij De Librije en sneakerbonus: dit is hoe De Zoes personeel werft

Goed personeel vinden in de horeca blijft moeilijk. Ondernemer Frank van Meegen van restaurant De Zoes in Helden heeft echter een strategie gevonden die hem al heel wat uitstekende medewerkers heeft opgeleverd. Met een zelf opgezette site bijonszitjelekkerder.nl verleidt hij gasten bij hem in dienst te treden.

Ron Blaauw (c) Jan Willem Schouten

Bep van Mokum (Jiskefet) nieuwe gezicht bij Ron Gastrobar van Ron Blaauw (met video)

Bep van Mokum is het nieuwe gezicht van Ron Gastrobar aan de Sophialaan in Amsterdam. Het beroemde typetje uit Jiskefet is per 1 mei 'in dienst' getreden bij restaurateur Ron Blaauw om gasten op het terras te vermaken.

Checklist horecapersoneel: alles wat moet je weten over werven, binden, contracten en cao

Checklist horecapersoneel: alles wat moet je weten over werven, binden, contracten en cao

Geen onderwerp dat meer besproken wordt in de horeca dan het personeel. Aannemen van horecapersoneel, behouden, en belonen. In dit artikel bundelt Misset Horeca tips, adviezen, wetgeving en het cao nieuws. En natuurlijk de praktijkverhalen van collega's.

Joséphine Veenstra, student aan de plant based-koksopleiding in Amsterdam.

Drie aanstormende horecaprofessionals vertellen over het vak en hun ambities

Hoewel het voor horecaondernemers niet altijd eenvoudig is om de jeugd aan zich te binden, dromen er nog altijd tal van jongeren van een mooie carrière in de sector. Misset Horeca sprak met drie aanstormende horecaprofessionals over goed werkgeverschap, ambities en hun drijfveren.

Zo werf je horecamedewerkers: tips en adviezen

Zo werf je horecamedewerkers: tips en adviezen

Ondernemers in de horeca staan regelmatig voor de uitdaging nieuwe personeelsleden te werven. Of het nu gaat om een afwasser, kok of een restaurantmanager. In dit artikel geven we adviezen en tips van ondernemers over het werven van horecapersoneel.