Wordt Zenchef te machtig? Restaurateurs vrezen fors hogere prijzen

Wordt Zenchef te machtig? Restaurateurs vrezen fors hogere prijzen

Er is beroering onder restaurateurs. Na de dominantie op de markt door The Fork, brak het kleine Nederlandse initiatief van Formitable de markt open. Met persoonlijke dienstverlening, goede communicatie en redelijke prijsstellingen. Met de overname van Formitable en Resengo door het Frans-Spaanse Zenchef lijkt de markt weer terug naar af te zijn vrezen veel ondernemers.

Restaurant Monitor: 15% van de gasten is no-show

Restaurant Monitor: 15% van de gasten is no-show

15% van de restaurantreserveringen in Nederland is een no-show. Dat blijkt uit de jaarlijkse Restaurant Monitor, uitgevoerd door BookDinners. 88% van de respondenten geeft aan minimaal evenveel en zelfs ook vaker een restaurant te willen bezoeken in 2024.

Voorschot voor reservering? Helft van gasten snapt niet waarom, blijkt uit onderzoek

Voorschot voor reservering? Helft van gasten snapt niet waarom, blijkt uit onderzoek

Bijna de helft van de Nederlanders (44%) begrijpt niet waarom ze een aanbetaling moeten doen bij het plaatsen van een online reservering voor een restaurant. Dat blijkt uit onderzoek, waarvoor 1.000 mensen werden ondervraagd. 'Het is belangrijk om duidelijk te communiceren over waarom dit van gasten gevraagd wordt.'

Nieuwe app waarmee toprestaurants last minute vrije tafels kunnen vullen

Nieuwe app waarmee toprestaurants last minute vrije tafels kunnen vullen

De Belgische start-up Yeat lanceert haar app nu ook in Nederland: restaurants die zijn opgenomen in de selecties van Michelin of Gault&Millau kunnen tafels die last minute zijn vrijgekomen via deze app aanbieden. 'Yeaten moet een werkwoord worden.'

100 euro aanbetaling bij restaurant De Nieuwe Winkel** wakkert discussie aan

100 euro aanbetaling bij restaurant De Nieuwe Winkel** wakkert discussie aan

Tweesterrenrestaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen vraagt sinds kort 100 euro aanbetaling bij de reservering van het restaurant.

Onderzoek: welke problemen ervaart de horeca?

Onderzoek: welke problemen ervaart de horeca?

Een groot deel van de Nederlandse horecaondernemingen heeft nog te lijden onder de effecten van de coronacrisis. Platform Het Laatstje Tafeltje en aanbiedingensite Dagpas deden onderzoek en vroegen 130 horecaondernemingen in Noord- en Midden-Nederland met welke problemen ze kampen.