Bendert Krommendam

Souschef Spectrum** maakt transfer naar Sergio Herman in Tokio: 'Prachtige kans'

Een mooie transfer voor Bendert Krommendam (33). De huidige souschef van restaurant Spectrum** in Amsterdam wordt head chef in de nieuw te openen zaak van Sergio Herman in Tokio. 'Ik heb het er met Sergio over gehad, het is netjes gegaan. Ik gun hem deze kans.'

Sidney Schutte (foto: Diederik van der Laan)

Sidney Schutte gaat eigen restaurant openen in Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur

Sidney Schutte van Spectrum** in Amsterdam gaat een eigen restaurant openen in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. 'Een zaak openen in Azië is een droom voor me. En het wordt echt heel dik.'

Kookvideo Sidney Schutte: Lavas, bosaardbei, peteh en daslook

Kookvideo Sidney Schutte: Lavas, bosaardbei, peteh en daslook

Sidney Schutte werd in 2014 door Jonnie Boer overgehaald om de leiding van de keuken van Librije's Zusje op zich te nemen, het restaurant van het Waldorf Astoria Hotel in Amsterdam. Inmiddels heet het restaurant Spectrum en is bekroond met twee Michelin­sterren

Jannis en Claudia Brevet van Inter Scaldes

21 Nederlandse restaurants tussen selectie van La Liste 2022

Het Franse La Liste heeft La Liste 2022 van de 1000 beste restaurants wereldwijd onthuld. Tussen deze illustere namen bevinden zich 21 Nederlandse restaurant. Inter Scaldes heeft in de lijst 1,5 punt voorsprong op de tweede Nederlandse notering; De Librije.

Chef Jonathan Zandbergen

Jonathan Zandbergen start videoplatform voor koks

Chef Jonathan Zandbergen van Merlet in Schoorl lanceert een nieuw online videoplatform voor koks, CHEFFD. Hij wil hiermee (jonge) professionals inspireren en motiveren. Nationale en internationale sterrenchefs delen hun signature gerechten, profielen en deelrecepten.

Proefschrift maakt haar eerste ranglijst van restaurants in Nederland

Proefschrift maakt haar eerste ranglijst van restaurants in Nederland

Proefschrift zet voor het eerst de allerbeste restaurants van Nederland op een rijtje. Dit op basis van restaurantbezoeken van de afgelopen drie jaar; dus niet alleen van het coronajaar. Welke restaurants scoren het beste?