Executive chef Sidney Schutte heeft met zijn keukenteam de verantwoordelijkheid voor de gerechten in de brasserie, die pal naast Librije's Zusje aan de binnentuin van Waldorf Astoria gelegen is. Met vitrines wordt de 30 zitplaatsen tellende Goldfinch Brasserie afgescheiden van de doorloop naar het tweesterrenrestaurant.
Op de kaart staan gerechten als duck pie en krokant gepoft speenvarken, en ook een paar lichte gerechten die speciaal zijn ontwikkeld met het oog op gasten van de Guerlain Spa. Voor wijnen wordt van dezelfde wijnkaart gebruik gemaakt als Librije's Zusje.
'Ik wil klassieke brasseriegerechten, maar dan met een eigen twist', zegt Schutte. 'De duck pie is bijvoorbeeld een oosterse variant van sheperd's pie.'
Puttertje
General manager Roberto Payer is trots op de toevoeging van Goldfinch Brasserie. 'Ik heb er alle vertrouwen in dat Goldfinch een eigen statement gaat maken als toegankelijke brasserie met een topteam in een informele sfeer.
De naam Goldfinch is afgeleid van het vogeltje puttertje, dat beroemd werd door een schilderij van de 17e-eeuwse schilder Carel Fabritius. In de Gouden Eeuw kwam het vinkje veel voor in de Amsterdamse keurtuinen, waatoe ook de tuin van het huidige hotel behoort.