Vincent Gasseling houdt zijn eigen snackbar in ere in een item van het NOS Journaal vorige week naar aanleiding van de komst van nieuwe ketens als Dunkin’ Donuts en Taco Bell. ‘Dat is leuk, mensen proberen het een keertje, maar een blijvende vervanger voor het frietje is het niet,’ volgens Vincent Gasseling. ‘En in de grote steden hebben ze misschien meer bestaansrecht dan in de minder druk bevolkte plaatsen.’
Vincent Gasseling houdt producten uit eigen keuken in ere en onderscheidt zich daar ook mee. ‘Wij zijn al meer dan veertig jaar een klassieke snackbar en maken veel zelf in eigen keuken. Hamburgers, gehaktballen en soepen worden bij ons in eigen keuken gemaakt en we krijgen daar veel complimenten over. Ons concept blijft een gezellige familiezaak voor het gehele gezin met goed eten voor een betaalbare prijs.’
‘Trendy producten als friet met kaviaar en truffel zijn vanwege de prijs voor een beperkt publiek en passen beter in een grotere stad.’ Vincent Gasseling zit met zijn Snackplus aan het Simonsplein in het centrum van Doetinchem.
Friet maakt Gasseling niet zelf, met een reden: ‘Ik werk met Oerfriet omdat zelfgemaakte friet smaakverschillen heeft bij diverse aardappeloogsten.’
Softijs bij Vincent Gasseling
Bij Vincent Gasseling ook geen grote vitrine bomvol schepijs. ‘Wij hebben softijs: drie kranen. Een met vanille, een met een mixsmaak (aardbei-vanille bijvoorbeeld) en de andere met yoghurtijs uit Australië.
Ubel Zuiderveld, fastfood kenner bij uitstek werd in de zaak van Gasseling geinterviewd door redacteuren van het NOS Journaal. Zuiderveld: ‘Je hebt als keten een lange adem nodig om in Nederland echt geld te verdienen.