Het bijzondere frietje is te koop voor € 17,50. 'Ik ben op zoek gegaan naar het meest traditionele gerecht in Nederland, en kwam uiteraard uit op de aardappel. Dus waarom geen kaviaar met friet gemaakt van de mooiste Nederlandse aardappel en met zorg bereid door de dames van de Frietboutique', aldus Ashkan Mossafaian, eigenaar House of Caviar & Fine Food: 'Dit is geen stunt of gimmick maar een revolutie in de beleving van een luxe product dat nu voor iedereen bereikbaar is.'
Chique friet
De chique zwarte puntzak bevat frieten met schil van biologische aardappels. Vervolgens worden de frieten bestrooid met zout van Sal de Ibiza, daarna bedekt met een dotje crème fraîche en afgemaakt met echte kaviaar van Siberische steur. De combinatie van aardappel, crème fraîche en kaviaar is niet nieuw; Een bekende Russische klassieker is Pomme de Terre Tsarina (of pomme de terre Catharina), vernoemd naar Catharina de Grote. De oorspronkelijk Duitse prinses was van 1762 tot 1796 tsarina van Rusland en als het ware ambassadeur van de aardappel. Het was een manier om miljoenen mensen te voeden. Hierbij werd ook een gerecht bedacht met zure room en viskuit, en natuurlijk de luxe kaviaar voor de keizerlijke kringen. In de klassieke Franse keuken werd het gerecht daarna door veel beroemde chefs bereid.