‘Ziek- en piekmomenten, onverwachte wijzigingen in het rooster, plots een bomvol terras. Er zijn verschillende momenten waarop een horecaondernemer zich druk moet maken over zijn personeelsbezetting, zeker in het hoogseizoen,’ zegt Manon Heitkamp van L1nda.
‘Vanuit ons roosterprogramma zijn hierdoor meer dan 14.000 ervaren horecafreelancers beschikbaar om op het laatste moment bij te springen.’
Het voeren van sollicitatiegesprekken, contracten op stellen of het daadwerkelijk aannemen is niet nodig. Horecaondernemers kunnen vanuit hun roosterprogramma van L1nda eenvoudig last minute ervaren mensen oproepen en de beschikbare diensten die nop open staan, invullen.
>> Meer lezen over horecapersoneel op Misset Horeca
Veranderende horeca-arbeidsmarkt
L1NDA speelt met deze samenwerking naar eigen zeggen in op de veranderende arbeidsmarkt. ‘Steeds meer (vooral jonge) werkenden willen zelf bepalen waar, wanneer en hoeveel ze werken. Voor deze groeiende groep is het belangrijk om zoveel mogelijk werkervaring op te doen bij verschillende werkgevers en te werken op bewust gekozen tijden. Doordat deze keuze weloverwogen wordt gemaakt zijn oproepkrachten meer gemotiveerd én hoeft een werkgever niet bang te zijn dat ze niet komen opdagen.’
Flexpool met vaste gezichten
Voor horecaondernemers is het bovendien belangrijk om te kunnen werken met vaste gezichten en ervaren, gastvrije mensen. Ook daar is over nagedacht. Via Temper kunnen zij een eigen flexpool van favoriete freelancers creëren, die voorrang krijgen als er een dienst wordt aangeboden.
Flexwet
Er zit een limiet aan het aantal uren per jaar dat een flexkracht ingezet kan worden. Ondernemers krijgen vanuit de software een seintje als het maximale aantal uren bereikt is, zodat geen problemen ontstaan met de flexwet. Een flex-kracht mag op deze manier maximaal 660 uur per jaar komen werken in je horecabedrijf.