Meer dan 300 smaken ijs

Meer dan 300 smaken ijs

In de Italiaanse hoofdstad Rome is het aantal verkrijgbare ijssmaken de driehonderd gepasseerd. Er zijn dit seizoen ook ijsjes met spinazie of kaas te ...

De Italiaanse krant Il Messaggero noemt Rome een laboratorium van de smaak en de hoofdstad van het ambachtelijk ijs.
In de Romeinse ijssalons schrikt men er niet voor terug om ijs te serveren in combinatie met bijvoorbeeld Mortadella (traditionele worstsoort), pepers, olijven of geroosterde pijnboompitten.

Volgens een ijssalonhoudster kiezen vooral jongeren voor de nieuwe smaken. Ouderen en toeristen houden het bij de klassieke ijssoorten.
Limoen uit Amalfi, meloen en komkommerijs zijn dit jaar de populairste ijssmaken volgens een Italiaanse Vereniging van Ambachtelijke ijssalons. Deze vereniging verwacht dat de ijsconsumptie in Italië stijgt met 9 procent dit jaar. Een gemiddeld Italiaans gezin geeft €80,- per jaar uit aan ijsjes. De totale ijsconsumptie bedraagt 330 miljoen kilo.