'We zijn zo blij met dit resultaat', aldus general manager Emmy Stoel van hotel Okura Amsterdam voor de camera van Misset Horeca.
'Het team heeft hier lang naartoe gewerkt, maar eerlijk gezegd kwam het vandaag nog wel als een heel grote verrassing.'
Sazanka
Dat was ook een reden dat er geen mensen uit de keuken van Sazanka aanwezig waren. 'We hebben ze net gebeld, ze zullen wel van hun stoel zijn gevallen toen ze het hoorden. Het is een fantastische bekroning voor hun passie.'
Bib Gourmand
Het is voor het hotel de vierde Michelinster: twee voor Ciel Bleu en één voor Yamazato. Bovendien is Serre in het bezit van een Bib Gourmand.
Culinaire kwaliteiten
Stoel over die oogst: 'Vier Michelinsterren en een Bib Gourmand onder één dak, dat zegt iets over onze culinaire kwaliteiten. Daar ben ik echt heel erg trots op, het is een mooie bekroning voor de kwaliteit waarvoor we staan.'
Kracht
Volgens de general manager zit de kracht van Sazanka in de mensen die het daar doen.
'We geven hen de ruimte om het te doen op een manier waar ze voor de volle honderd procent achter staan. Dat is ook de kracht van het gehele Okura.'
Ciel Bleu
Een nieuw driesterrenrestaurant bleef uit, maar de blijdschap van de nieuwe ster overheerste bij Stoel.
'Met Ciel Bleu blijven we echter verder bouwen naar het niveau van een derde ster. Die ambitie is er.'