De Sommelier van het Jaar verklapte op het podium ‘een vermoeden te hebben. GaultMillau was de afgelopen tijd wel vaak geweest, ik had dus een vermoeden. Koop het maar als je het nodig hebt, is de filosofie van mijn werkgever. Als het lekker is, vindt ook hij dat we het moeten hebben.’
Hotel-restaurant Savelberg heeft een wijnkelder met daarin meer dan 1100 wijnen. Spin: ‘Een geweldige wijnkelder en daarmee mag ik werken.’
Wijnkeus keer op keer voltreffer
Over de winnaar zei GaultMillau-directeur Jan van Lissum: ‘Een goede sommelier moet de ontwikkelingen steeds een paar stappen voor zijn en daarnaast attent en dienstbaar zijn. In dit restaurant is het wijnadvies minstens zo belangrijk als gerecht van de chef. Nieuwe ontwikkelingen vinden een plek op de kaart en de wijnkeus is keer op keer een voltreffer.’
Spin volgt Johan Kragtwijk van Karel V in Utrecht op als Sommelier van het Jaar bij GaultMillau.
» Bekijk hier de Bijzonder tot Onbetwistbare top GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Nieuwkomers in GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Veelbelovend lijst van GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Prijs/plezier lijst van GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Lievelingsadressen van GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Aziatische lijst van GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Italiaanse lijst van GaultMillau 2013