Johan Spin Sommelier van het Jaar GaultMillau 2013

Johan Spin Sommelier van het Jaar GaultMillau 2013

Johan Spin van hotel-restaurant Savelberg in Voorburg is maandag 29 oktober door GaultMillau uitgeroepen tot Sommelier van het Jaar 2013. Hij ontving de ...

De Sommelier van het Jaar verklapte op het podium ‘een vermoeden te hebben. GaultMillau was de afgelopen tijd wel vaak geweest, ik had dus een vermoeden. Koop het maar als je het nodig hebt, is de filosofie van mijn werkgever. Als het lekker is, vindt ook hij dat we het moeten hebben.’

Hotel-restaurant Savelberg heeft een wijnkelder met daarin meer dan 1100 wijnen. Spin: ‘Een geweldige wijnkelder en daarmee mag ik werken.’

Wijnkeus keer op keer voltreffer

Over de winnaar zei GaultMillau-directeur Jan van Lissum: ‘Een goede sommelier moet de ontwikkelingen steeds een paar stappen voor zijn en daarnaast attent en dienstbaar zijn. In dit restaurant is het wijnadvies minstens zo belangrijk als gerecht van de chef. Nieuwe ontwikkelingen vinden een plek op de kaart en de wijnkeus is keer op keer een voltreffer.’

Spin volgt Johan Kragtwijk van Karel V in Utrecht op als Sommelier van het Jaar bij GaultMillau.

» Bekijk hier de Bijzonder tot Onbetwistbare top GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Nieuwkomers in GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Veelbelovend lijst van GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Prijs/plezier lijst van GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Lievelingsadressen van GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Aziatische lijst van GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Italiaanse lijst van GaultMillau 2013

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.