‘Hadden’, want met trots heropent de twintigjarige Merlijn van der Hoeven de deur van Bagels & Beans aan de Haarlemmerstraat in Leiden.
Ieder begin start klein
Een eigen zaak op je twintigste lag niet per sé in het verschiet. Merlijn: ‘Ik werkte al vanaf mijn viertiende bij de Haarlemmerstraat. Ik kon fijn naar buiten kijken, had overzicht over de vestiging en zag gasten komen en gaan. Dat ik later eigenaar van deze zaak zou worden, was ik toentertijd nog helemaal niet mee bezig. Ik was nóg maar 14 jaar.’
Absorberen als een spons
Na verschillende uitstapjes met studie en werk kwam Merlijn weer terug op het honk van de Haarlemmerstraat. Het voelde voor hem en het team alsof hij nooit was wegeweest. Dat gevoel van thuiskomen. Zijn ervaring in horeca, samen met de lessen van Gert-Jan en Martijn kon hij telkens direct in praktijk uitoefenen. Zo groeide hij uit tot volwaardig bedrijfsleider. Daarnaast heeft ook Merlijn deelgenomen aan het Jong Talentenprogramma van Bagels & Beans.
Bagelbaas Merlijn
Merlijn wil graag tijd nemen voor zijn gasten, een praatje maken wanneer iemand wil en kwaliteit bieden met hetgeen wat hij de gast presenteert. Daar gaat hij zich op focussen in zijn zaak op de hoek aan de Haarlemmerstraat. Merlijn: ‘Ik heb wel ideeën over de toekomst, maar dat ligt nog veel te ver vooruit. Ik wil mijn aandacht op één ding kunnen vestigen en daar voor de volle 100% voor gaan. Wat de toekomst brengt zien we daarna wel weer.’