Johnny's Burger kiest voor REALLY Crunchy Fries

Johnny's Burger kiest voor REALLY Crunchy Fries
Tarek Cherkawi, oprichter Johnny’s Burgers: ‘Echt knapperige friet is essentieel voor ons hamburgertotaalconcept.’

Hamburgers en friet zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In combinatie met bezorging is dit echter een uitdaging. In eerste instantie koos Johnny's Burger daarom voor aardappelpartjes. 'Dat werkte goed', vertelt founder Tarek Cherkawi, 'maar toen Lamb Weston met de REALLY Crunchy Fries kwam, zijn we toch overgestapt. Hamburgers en friet zijn gewoon de ideale en meest logische combinatie, en omdat de frietjes écht knapperig blijven, is één en één twee.'

Johnny’s Burger werd in 2010 opgericht door Tarek Cherkawi. Zijn eerste stappen in de horeca maakte Tarek na de overname van zijn vaders pizzeria: Johnny’s Pizza. Tarek heeft een Syrische en Libanese achtergrond en in deze landen was het bezorgen van hamburgers al jaren ingeburgerd. In Nederland was dit nog totaal onbekend, dus besloot hij een nichemarkt te betreden.’

54 vestigingen

En met succes. Wat begon met een klein winkeltje in Wassenaar met tweedelijnsbezorging via Thuisbezorgd, groeide in een paar jaar tijd uit tot een zaak van formaat in Leiden. ‘Toen kwam de coronapandemie’, vertelt Cherkawi, ‘en ging het sky high.’ Inmiddels heeft Johnny’s Burger 54 vestigingen en groeit de keten gestaag door.

We willen simpelweg toegankelijk zijn voor iedereen”

Het geheim achter Johnny’s Burger is een aanbod van kwalitatief goede hamburgermaaltijden en snelle levering, vertelt Cherkawi. De producten zijn weliswaar halal, maar daar profileert de keten zich niet mee. ‘We willen simpelweg toegankelijk zijn voor iedereen.’ Om de hamburgers zo vers en warm mogelijk te houden, worden ze verpakt in een speciaal soort wrapping paper, dat de producten luchtig houdt. Daarnaast nemen de verschillende vestigingen uitsluitend bestellingen aan die maximaal tien minuten bezorgtijd hebben.

Succesvolle franchisenemers

Johnny’s Burger werkt met franchisenemers, waarvan meer dan de helft meerdere winkels heeft. ‘Dit zegt iets over hun ondernemersmentaliteit’, vertelt Cherkawi trots. ‘Het zijn stuk voor stuk ondernemers die het snáppen. Dat het gaat om uitmuntende kwaliteit, razendsnelle bezorging, een waterdichte planning en het snel en goed oplossen van eventuele klachten.’ Deze mentaliteit zit hem deels in de ondernemers zelf, daarnaast zorgt Johnny’s Burger voor een goede training van ruim een maand. ‘We investeren echt in de professionaliteit van onze mensen, want zij zorgen voor ons succes.’

Johnny's Burger in Groningen.
Johnny's Burger in Groningen.

Dat succes wordt uiteindelijk zichtbaar in de maaltijden die de klant thuisbezorgd krijgt en frietjes zijn hier een belangrijk onderdeel van. ‘We hebben altijd een beetje haat-liefdeverhouding met friet gehad’, vertelt Cherkawi eerlijk. ‘Warme burgers naast verse friet… dat pakt meestal niet goed uit, en het draait bij ons echt om die uitstekende kwaliteit -van de hele maaltijd.’

De innovatieve receptuur houdt de friet extra lang krokant, omdat het beslag als een soort beschermend jasje fungeert, tot wel 30 minuten”

Aardappelpartjes leken een goede middenweg, tot Lamb Weston met de REALLY Crunchy Fries kwam, gemaakt van aardappelzetmeel en eiwitten uit erwten. Deze combinatie maakt de frieten extra crunchy. ‘En dát is wat men wil, wat men lekker vindt’, benadrukt hij. ‘Bovendien zorgt die knapperigheid ervoor dat de maaltijd als geheel als verser wordt ervaren.’ De innovatieve receptuur houdt de friet extra lang krokant, omdat het beslag als een soort beschermend jasje fungeert, tot wel 30 minuten. ‘Ideaal voor een concept als het onze.’

Flexibele levering

Inmiddels serveert Johnny’s Burger ongeveer een jaar REALLY Crunchy Fries bij de maaltijden, en dat bevalt goed. ‘Onze klanten zijn tevreden’, benadrukt Cherkawi. ‘We hebben tot dusver nog nooit klachten over de friet gehad.’ Ook de levering verloopt prima, vervolgt hij. ‘Omdat we in een paar jaar tijd bijzonder hard zijn gegroeid, is de huidige opslagcapaciteit momenteel beperkt. Wat inhoudt dat we meerdere keren per week een levering nodig hebben. Dat is voor Lamb Weston geen probleem.’

Innovaties als deze helpen Johnny’s Burger om door te groeien, besluit Cherkawi. ‘Bij ons draait het om simplicity. Geen poespas, geen Instagrammable-opsmuk, maar gewoon kwalitatief heel goede hamburgermaaltijden.’ De hamburger is de hero, benadrukt hij. ‘En de aanvullende ingrediënten helpen die basis om te shinen. Ingrediënten als de REALLY Crunchy Fries.’

Dit artikel is gesponsord door Lamb Weston.

Marinka Roza, Product Marketeer Chef’s Harvest bij Farm Frites: 'Consumenten verlangen naar eerlijke, lokale gerechten en concepten.'

Chef's Harvest proberen? 'Verse friet, vol van smaak'

De rustieke Chef's Harvest friet van Farm Frites onderscheidt zich in smaak en kwaliteit. Verwen je gasten, verbeter je marge en ontzorg je brigade met de ambachtelijke friet van Agria aardappelen van Hollandse bodem.

Mogelijk duurdere friet door uitstel aardappeloogst vanwege regen

Mogelijk duurdere friet door uitstel aardappeloogst vanwege regen

Op veel plekken in Nederland kunnen boeren het laatste deel van de consumptieaardappelen in de grond nog niet oogsten door de hevige regenval afgelopen weken. Hierdoor nemen de risico's toe dat een deel van de oogst mislukt en dat zou gevolgen kunnen hebben voor de prijzen van met name friet. Dat zegt Hendrik Jan ten Cate, bestuurder bij landbouworganisatie ZLTO en akkerbouwer op het Zeeuwse eiland Tholen.

Foto-credits: Chantal Arnts

Sergio Herman zet twee culinaire frietspecials op de kaart bij Frites Atelier

Sergio Herman zet twee nieuwe creaties op de kaart bij Frites Atelier. De Limited Edition 'Turkish Delight' en de vegetarische Frites Special 'Veggie Milanese' zijn geïnspireerd op Sergio's culinaire reis naar Istanbul, Turkije, in aanloop naar het herfst- en winterseizoen.

Coen van Oosten (l) en Franky van Hintum.

Cafetaria-eigenaren aan vooravond langste reis naar Oekraïne

Voor cafetariaondernemers Franky van Hintum en Coen van Oosten wordt hun veertiende reis naar Oekraïne de langste tot nu toe. Zaterdag 7 oktober vertrekken ze om mensen 'dichter bij het front' te voorzien van gratis friet en snacks. Het gaat om plekken waar een gebrek is eten en het wel beschikbare voedsel schrijnend duur is.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.