Chef's Harvest: verse friet, vol van smaak

Chef's Harvest: verse friet, vol van smaak
Marinka Roza, Product Marketeer Chef’s Harvest bij Farm Frites: 'Consumenten verlangen naar eerlijke, lokale gerechten en concepten.'

De rustieke Chef's Harvest friet van Farm Frites onderscheidt zich in smaak en kwaliteit. Verwen je gasten, verbeter je marge en ontzorg je brigade met de ambachtelijke friet van Agria aardappelen van Hollandse bodem.

Een belangrijke trend in de horeca: terug naar de oorsprong. Gasten zoeken ambacht, pure smaken en verhalen die raken. Dat vertaalt zich bijvoorbeeld in de opkomst van slow coffee bars en de populariteit van zuurdesembrood. Ook zie je de trend terug in de voorkeuren op het bord. ‘Consumenten verlangen naar eerlijke, lokale gerechten en concepten. Tegelijkertijd werken chefs graag met producten met karakter, die bijdragen aan duurzaamheid én praktisch zijn in gebruik. Chef’s Harvest sluit naadloos aan op deze behoefte: pure friet met een verhaal, die makkelijk te bereiden is’, vertelt Marinka Roza, Product Marketeer Chef’s Harvest bij Farm Frites.

Verbeter je marge

Friet is een van de belangrijkste bijgerechten in de horeca en de vraag naar kwaliteit komt hier volgens Roza ook in naar voren. Farm Frites ziet dat steeds meer horecazaken zich onderscheiden met een vers en ambachtelijk product dat eruitziet als zelfgemaakte friet. ‘Met de volle aardappelsmaak en het rustieke uiterlijk van Chef’s Harvest friet kun je nét dat beetje extra vragen ten opzichte van de meest geserveerde friet. En met een unieke dip of topping creëer je eenvoudig een signature dish waar jouw gasten voor terugkomen.’

'Met de volle aardappelsmaak en het rustieke uiterlijk van Chef’s Harvest friet kun je nét dat beetje extra vragen.'
'Met de volle aardappelsmaak en het rustieke uiterlijk van Chef’s Harvest friet kun je nét dat beetje extra vragen.'

De vraag naar authentieke, lokale producten botst vaak met de personeelsdruk in keukens. Niet iedere keuken heeft de tijd en mankracht om zelf friet te snijden. Chef’s Harvest biedt hier de oplossing: ambachtelijke, verse friet die makkelijk te bereiden is. ‘Onze frieten worden gemaakt van Agria aardappelen uit de oer-Hollandse kleigrond, die met zorg worden geoogst en daarna door Farm Frites met liefde gewassen, gesneden en verwerkt. Dat proef je terug in de pure, authentieke en volle aardappelsmaak van Chef’s Harvest.’

Besparen op tijd, onderscheiden met kwaliteit

De robuuste friet is met een snijmaat van 12 mm dikker gesneden dan de meest geserveerde friet in de horeca. Dat geeft niet alleen het rustieke uiterlijk van zelfgemaakte friet, het zorgt er ook voor dat je de volle smaak van de Agria aardappel écht proeft. ‘Daarnaast zijn onze frieten verkrijgbaar met of zonder schil. Zo serveer je altijd friet die uitblinkt in smaak en kwaliteit, terwijl je je brigade tijd bespaart in de voorbereiding. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is er een mooi gerecht mee creëren’, besluit Roza.

Dit artikel is gesponsord door Farm Frites.

Mogelijk duurdere friet door uitstel aardappeloogst vanwege regen

Mogelijk duurdere friet door uitstel aardappeloogst vanwege regen

Op veel plekken in Nederland kunnen boeren het laatste deel van de consumptieaardappelen in de grond nog niet oogsten door de hevige regenval afgelopen weken. Hierdoor nemen de risico's toe dat een deel van de oogst mislukt en dat zou gevolgen kunnen hebben voor de prijzen van met name friet. Dat zegt Hendrik Jan ten Cate, bestuurder bij landbouworganisatie ZLTO en akkerbouwer op het Zeeuwse eiland Tholen.

Foto-credits: Chantal Arnts

Sergio Herman zet twee culinaire frietspecials op de kaart bij Frites Atelier

Sergio Herman zet twee nieuwe creaties op de kaart bij Frites Atelier. De Limited Edition 'Turkish Delight' en de vegetarische Frites Special 'Veggie Milanese' zijn geïnspireerd op Sergio's culinaire reis naar Istanbul, Turkije, in aanloop naar het herfst- en winterseizoen.

Coen van Oosten (l) en Franky van Hintum.

Cafetaria-eigenaren aan vooravond langste reis naar Oekraïne

Voor cafetariaondernemers Franky van Hintum en Coen van Oosten wordt hun veertiende reis naar Oekraïne de langste tot nu toe. Zaterdag 7 oktober vertrekken ze om mensen 'dichter bij het front' te voorzien van gratis friet en snacks. Het gaat om plekken waar een gebrek is eten en het wel beschikbare voedsel schrijnend duur is.

Sweet Potato Fries populaire side dish bij Bobbi's Bar in Breda 'Ze zijn zo lekker, dat we ze puur serveren'

Sweet Potato Fries populaire side dish bij Bobbi's Bar in Breda 'Ze zijn zo lekker, dat we ze puur serveren'

Bobbi's Bar, in het centrum van Breda, richt zich op een hip publiek. Daar sluit de menukaart volledig op aan. 'Onze inspiratie halen we over de hele wereld', vertelt chef-kok Jeffrey de Koning. 'En alles is van uitstekende kwaliteit.' Zo ook de Sweet Potato's van Lamb Weston die als side dish worden geserveerd. 'Ze zijn enorm populair en ik verwacht dat deze trend nog lang aanhoudt.'

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.