Restaurant Kien verwelkomt nieuwe chef

Restaurant Kien verwelkomt nieuwe chef

Joël van der Heiden (29 jaar) is de nieuwe chef bij Restaurant Kien in Amsterdam.

Sinds de opening in 2020 heeft Restaurant Kien zich op de kaart gezet als een plek om, zoals de eigenaren Bart Dignum en Joost Brouwer zeggen, 'gewoon te genieten van goed eten en prachtige wijnen'.

Nieuwe chef

Na 4,5 jaar trouwe dienst heeft chef Stefan Schuchard het stokje overgegeven aan Joël van der Heide. Van der Heiden is geboren en getogen in Drachten. Hij doorliep de koksopleiding in Leeuwarden waar hij onder andere les heeft gehad van Jan Smink. Na zijn studie begon hij als leerling bij restaurant Zuiver op Vlieland, werkte zich op tot chef en wist een notering van 13,5 punt te behalen in de GaultMillau-gids.

Lokale producten

Mede dankzij Restaurant Zuiver kwam Van der Heide in aanraking met alle mooie lokale producten die de Waddeneilanden rijk zijn zoals verse vis, schaaldieren, kruiden en Texels lam.

In februari van het afgelopen jaar kreeg restaurant Zuiver nieuwe eigenaren. Voor Joël een aanleiding om toe te geven aan een lang gekoesterde wens om zijn culinaire vleugels uit te slaan in de hoofdstad. Hij kwam dus terecht bij Restaurant Kien.

Net als Joël hebben ook Bart Dignum en Joost Brouwereen grote liefde voor de ambacht van een product, de lokale schatten en de seizoenen. Samen zullen ze komende tijd sparren en werken aan een nieuwe kaart met smaakvolle gerechten, die in het seizoen en met aandacht en liefde voor het product worden bereid.

Bekijk deze collectie

Nieuwe medewerker

In de huidige arbeidsmarkt zijn horecaondernemers veel tijd kwijt aan het werven en aannemen van nieuwe medewerkers. Het is immers lastig om geschikte medewerkers te vinden. In deze collectie staan tips & tricks voor ondernemers om hier zo goed mogelijk mee aan de slag te gaan. Ook delen horecaondernemers hun praktijkvoorbeelden.