Hotel

Stefan Melcherts nieuwe general manager Sofitel Legend The Grand Amsterdam

Sinds 1 februari 2025 is Stefan Melcherts general manager van Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Hij volgt Emmy Stoel op, die in 2024 The Grand verliet.

Foto-credits: Marly Martens, Studio 1412
Sommelier

Jelle van Ravenstein nieuwe sommelier Restaurant Wolfslaar*

Sterrestaurant Wolfslaar verwelkomt Jelle van Ravenstein als nieuwe sommelier. Op 25-jarige leeftijd neemt hij de leiding over de uitgebreide wijnkaart van het restaurant.

Chateau St. Gerlach

Bastiaan Klomp is de nieuwe directeur van Château St. Gerlach

De Maastrichtenaar Bastiaan Klomp is aangesteld als nieuwe directeur/gastheer van Château St. Gerlach én operations director van Oostwegel Collection. Klomp is geen onbekende voor het Limburgse familiebedrijf: hij bekleedde er eerder leidinggevende functies. Vanaf 1 april start hij in zijn nieuwe rol.

Transfers

Nieuwe ondernemers voor Boutique Hotel Mondragon en restaurant Rootsch

Vanaf 1 oktober j.l. hebben René en Irene Oudesluijs de exploitatie van Boutique Hotel Mondragon overgenomen.

Bart Klomp, Niek van Lieverloo, Klaas van Leengoed en Nick Ruijters. Foto-credits: Manola van Leeuwe
Transfers

Nick Ruijters en Bart Klomp nieuwe managers bij Lievergoed Collectie

De Lievergoed Collectie heeft twee nieuwe managers aangetrokken. Bart Klomp is per januari 2025 aangesteld als keukenmanager en Nick Ruijters per februari 2025 als general manager.

Claudia en Jan Sobecki van Tribeca** in Heeze (foto: Guy Houben)
Tribeca

Tribeca** verhuist naar meest unieke pand in Eindhoven: de voormalige villa van Frits Philips

Jan en Claudia Sobecki gaan met hun toprestaurant Tribeca** verhuizen naar landgoed De Wielewaal in Eindhoven. Vanaf 2026 runnen ze hun zaak vanuit het meest unieke pand in de lichtstad: de voormalige woning van Frits Philips.

  1. Soenil Bahadoer sluit De Lindehof na 30 jaar; topchef is onderweg naar Hilton in Gemert
  2. Nieuwe executive chef Kasteel Engelenburg
  3. Yoran Jacobi start restaurant Veneur in Amsterdam
  4. Alle recente ontwikkelingen in het topsegment van de horeca op een rij
  5. Van keuken tot directiekamer: opvallende transfers in de horeca in 2024
  6. Kevin Schlaman nieuwe chef-kok Restaurant Intens in Thermen Bussloo
  7. Yolande Vesters nieuwe voorzitter Euro-Toques International
  8. Chef Ewout Eleveld en Bistro Lof nemen na ruim vijf jaar afscheid van elkaar
  9. Marc van Gulick stopt als algemeen directeur Landgoed Lauswolt
  10. Päivi Hagedoorn nieuwe directeur Hotels bij International Hotel Capital Partners
  11. Chef Tom Lamers* maakt transfer en wordt mede-eigenaar van 't Raedthuys* in Duiven
  12. Nieuwe chef voor restaurant De Juwelier*
  13. Restaurant Kien verwelkomt nieuwe chef
  14. Negen zaken verloren Michelinsterren: wat gebeurde er nog meer dit Michelinjaar?
  15. Willem-Jan Strijbosch nieuwe ceo Satelliet Group
  1. Afscheid Guido Braeken bij Julemont**, zijn restaurant Create opent in februari
  2. Johan Kragtwijk sluit zich aan bij team van De Nederlanden*
  3. Chef Michael van der Kroft aan de slag voor cateraar UMA Concepts
  4. Fabiano Palombini nieuwe chef-kok restaurant Julemont**
  5. Tweesterrenchef Guido Braeken stapt over van Château Wittem naar Van Oys Maastricht Retreat
  6. Nieuwe commercial director DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station
  7. Jeroen Boone nieuwe executive chef van Pulitzer Amsterdam
  8. Quintus te Duits nieuwe chef-kok restaurant Ovum
  9. De Echoput begroet oude bekende en smeedt plannen voor de toekomst
  10. Gonzalo Carpintero Navarroals nieuwe ceo Odyssey Hotel Group
  11. Pascal Jalhay culinair directeur Van Oys Maastricht
  12. Nieuwe eigenaar voor Suite Hotel Pincoffs
  13. Kenny Friederichs nieuwe chef de cuisine sterrestaurant Latour
  14. Anita Bos na ruim vijf jaar weg als manager bij Parc Broekhuizen
  15. Bjorn van Aalst is nieuwe maître van restaurant SAAM