Restaurant Dignità en Boutique Hotel de Leijhof winnen Lightspeed Hospitality Awards 2024

Restaurant Dignità en Boutique Hotel de Leijhof winnen Lightspeed Hospitality Awards 2024

Kassa- en betaalplatform Lightspeed organiseerde de tweede editie van de Lightspeed Hospitality Awards in The Anthony Hotel in Utrecht.

Met de Lightspeed Hospitality Awards erkent het bedrijf toonaangevende ondernemers in de horeca en hotellerie voor hun unieke visie, duurzaamheidsinitiatieven, innovatie en digitalisatie. Degrote winnaars van de avond waren restaurant Dignità in Amsterdam en Hotel de Leijhof in Oisterwijk.

Zeven unieke concepten, twee winnaars

Uit de talloze horecazaken en hotels die zich hadden aangemeld, werden zeven concepten genomineerd voor de Lightspeed Hospitality Awards. Zij mochten hun concept en visie pitchen voor het publiek en professionele juryleden tijdens de awardshow. De genomineerden in de categorie 'Restaurant' waren: Pata Negra (4 locaties), Copper Branch (4 locaties), Jackies NYC (Deventer) en Dignità (4 locaties).

De genomineerden in de categorie 'Hotel' waren: Conscious Hotels (Amsterdam), The NOX (Utrecht) en Hotel de Leijhof (Oisterwijk). Uiteindelijkgingen restaurantDignità en Hotel de Leijhof ervandoor met de hoofdprijs; de Lightspeed Hospitality Award, een gratis jaarabonnement op Lightspeed Restaurant en meer mooie prijzen.

De jury werd vertegenwoordigd door vier objectieve horeca- en hotelprofessionals, elk met een unieke invalshoek en link met de horeca- en hotelsector: Habiba Bougrine, Account Manager bij EPSON Europe; Maarten Pluim, Sales Manager Sport, Horeca en Cultuur bij AFAS Software; Stef Driessen, Sector Banker Hotels & Leisure bij ABN AMRO en Sarah Dierick, Hoofdredacteur België bij HOTELVAK.

Het publiek en de juryleden werd gevraagd om de zeven concepten te beoordelen aan de hand van duurzaamheid, innovatie en digitalisatie.

Brunchrestaurant Dignità

Dignità is een uniek concept met drie locaties in Amsterdam en één in Den Haag. Als onderdeel van de stichting 'Not For Sale' zet Dignità zich in om perspectief te bieden aan mensen die weinig of geen kansen hebben gehad in hun leven, vrouwen en mannen die om verschillende redenen in kwetsbare situaties terecht zijn gekomen zoals de prostitutie, mensenhandel en slachtoffers van huiselijk geweld.

Toos Heemskerk van restaurant Dignità: 'Het is geweldig om op deze manier het belang te benadrukken van ons werk met mensen die slachtoffer zijn geweest van onder meer huiselijk geweld en mensenhandel. Hoe bijzonder is het dat wij als bedrijf iets kunnen teruggeven aan de maatschappij, mede dankzij bedrijven die ons ondersteunen met software. Daardoor kunnen wij investeren in wat er écht toe doet: het opleiden van onze medewerkers. Het is een eer om deze award in ontvangst te mogen nemen.'

Hotel de Leijhof: uitzicht op maat

Bij Hotel de Leijhof in Oisterwijk staan ze voor persoonlijke aandacht. Koken met biologische groenten en kruiden uit eigen kas, een eigen botanische tuin en de zogeheten Sensation Suites. Deze kamers hebben in plaats van ramen grote LED-schermen die door middel van een iPad te bedienen zijn. Zo kun je ervoor kiezen om je uitzicht in te stellen op de exotische jungle of het bruisende Parijs.

Mara van den Oetelaar van Hotel de Leijhof: 'We zijn ontzettend trots dat we als klein Boutique Hotel, en niet als onderdeel van een keten, deze award mee naar huis mogen nemen. Met slechts negentien kamers slagen we erin om zoveel mensen blij te maken, en bieden we hen een stukje luxe met oog voor detail, persoonlijke aandacht en veel warme Brabantse gezelligheid.'

Bekijk deze collectie

Digitalisering

Ook in de horeca heeft digitalisering een revolutie ontketend. Technologische innovaties zoals AI, automatisering, robotisering en geavanceerde reserveringssystemen spelen een centrale rol spelen. In deze collectie artikelen over nieuwe technologie.