NH Hotel Zoetermeer sluit deuren in september

NH Hotel Zoetermeer sluit deuren in september
Dit is geen kamer van NH Zoetermeer

Het NH Hotel Zoetermeer is met ingang van 17 september 2024 gesloten. Het hotel is verkocht en de nieuwe eigenaar is niet van plan er een hotel van te maken. Wie de eigenaar is en wat hij wel gaat doen met het pand, is nog onbekend.

Reis

‘Met een zwaar gemoed kondigen we de sluiting aan van NH Zoetermeer’, staat er op de site van NH Hotels. ‘We willen graag al onze gasten bedanken voor hun steun en loyaliteit door de jaren heen en we willen jullie bedanken dat jullie deel hebben uitgemaakt van onze reis.’

NH Hotel Group, onderdeel van Minor Hotels, opereert tegenwoordig onder de naam Minor Hotels Europe & Americas. De onderneming heeft een portfolio van acht merken die wereldwijd aan de weg timmeren.

Uitzicht

Het hotel in Zoetermeer heeft 104 kamers verspreid over acht verdiepingen. Gasten kunnen kiezen uit standaard en superior kamers, vaak met uitzicht over de Zuid-Hollandse stad. Ook telt het hotel 4 vergaderzalen, waaronder 4 boardrooms, voor maximaal 200 personen en een restaurant met bar.

Sinds december 2023 was het hotel ook in gebruik als opvang voor statushouders. Alleenstaande mannen en gezinnen zijn er sindsdien gehuisvest. Dat het hotel nu gaat sluiten heeft geen gevolgen voor de opvang van de statushouders, schrijft Streekblad Zoetermeer: ‘De woordvoerder van de gemeente laat per omgaande weten dat de statushouders die in NH-hotel werden opgevangen bijna allemaal zijn uitgestroomd naar een eigen woning.’

In de lobby

NH Hotel Zoetermeer kwam, tot slot, landelijk in het nieuws naar aanleiding van een dodelijke schietpartij. Een man die inmiddels veroordeeld is tot 25 jaar gevangenisstraf, schoot zijn ex-vriendin dood in de lobby van het NH Hotel.