Binnenkijken bij heropende The College Hotel Bar & Bistro: klassiek Frans met vleugje Caraïben

Binnenkijken bij heropende The College Hotel Bar & Bistro: klassiek Frans met vleugje Caraïben

The College Hotel aan de Roelof Hartstraat in Amsterdam heropende op 20 augustus zijn Bar & Bistro na een grondige renovatie, waarbij de inrichting werd vernieuwd door Studio Piet Boon. Het resultaat van The College Hotel Bar & Bistro is een combinatie van klassieke Franse stijl met subtiele Caribische invloeden.

In het Amsterdamse Museumkwartier, binnen de muren van het 19e-eeuwse schoolgebouw, is de geheel vernieuwde The College Hotel Bar & Bistro nu geopend. Chef Ingmar Ipema, die bekend is van restaurant Mondi, stelde een menu samen waarin Franse klassiekers worden gecombineerd met een Caribische twist. Tegelijkertijd heeft Studio Piet Boon het interieur een eigentijdse uitstraling gegeven, met subtiele verwijzingen naar het verleden van het gebouw. De rest van het hotel en de keuken zijn ook onder handen genomen.

Grootschalige restyling

De restyling door Studio Piet Boon richtte zich op het behouden van de historische kenmerken van het gebouw, terwijl het comfort en de luxe van vandaag de dag centraal staan. In het interieur zijn speelse elementen uit het schoolse verleden verwerkt, zoals handgeschreven teksten in het tapijt en een krijtbord met kamernummers. De harde houten schoolbanken hebben plaatsgemaakt voor comfortabele fauteuils, perfect om lange avonden in door te brengen. Voor wie liever buiten zit, biedt het terras een rustige en groene oase in de stad, omringd door cipressen en oude olijfbomen.

Van Parijs tot Puerto Rico

Het menu van de nieuwe bistro is een ontmoeting tussen de Franse en Caribische keuken. Chef Ipema serveert gerechten die de hele dag door te bestellen zijn. Van een vroeg ontbijt met tropische pannenkoeken tot een laat diner met scholfilet in pittige beurre blanc of gerechten als lobster rolls en steak tartaar, allemaal geserveerd met Franse finesse en een Caribisch accent. Elke zondag klinkt er live jazz bij deze gerechten, zowel binnen als op het terras, afhankelijk van het weer. De bar blijft 's avonds een plek om te genieten van cocktails, oesters of een laat dessert.

High tea bij The College Hotel Bar & Bistro

De vernieuwde high tea met twee gangen bestaat uit (hartige en zoete) lekkernijen, een glas bubbels en theepairing. Het is een manier om een babyshower, verjaardag of dagje uit te vieren.
De Bar & Bistro is dagelijks geopend, van vroege koffie tot late cocktails. Een bezoek biedt een ervaring van Franse elegantie met een Caribische twist.