Chef-kok Pasquale Carfora van Aroma in Vaassen wint prestigieuze Italiaanse prijs

Chef-kok Pasquale Carfora van Aroma in Vaassen wint prestigieuze Italiaanse prijs

Pasquale Carfora, chef-kok van Aroma Italian Fine Dining Restaurant in Vaassen, is de winnaar van de prestigieuze Primo dei Campi-wedstrijd in Italië. Deze competitie, georganiseerd door 50Top Italy in samenwerking met pastamaker Pastificio dei Campi, daagde jonge talenten uit om klassieke Italiaanse recepten op een vernieuwende manier te interpreteren.

De winnende creatie van Pasquale Carfora, getiteld ‘Quando la minestra marita il futuro’ (wanneer de soep de toekomst huwt), is een moderne interpretatie van de traditionele ‘minestra maritata’. Hij gebruikte Mezzani di Gragnano IGP-pasta en combineerde klassieke ingrediënten zoals varkensschouder met innovatieve elementen zoals kimchi en een Japanse tonkotsu-bouillon van gerookt varkensvlees.

Voor zijn creativiteit en vakmanschap ontving Pasquale Carfora ook de ‘Speciale prijs voor Creativiteit 2025’. Deze erkenning benadrukt zijn vermogen om de Italiaanse keuken te vernieuwen, terwijl hij trouw blijft aan zijn culinaire roots.

Aroma in lijst van 50 beste Italiaanse restaurants

Deze prestatie versterkt de reputatie van Aroma Italian Fine Dining als een toonaangevend Italiaans restaurant in Nederland en bevestigt Carfora’s opkomende status in de internationale culinaire wereld. Vorig jaar werd Aroma door de jury van 50Top Italy al gerangschikt als een van de 50 beste Italiaanse restaurants ter wereld buiten Italië.

Tweede en derde plaats

De tweede plaats in de competitie ging naar Alessandro Lucassino van Il Ristorante Alain Ducasse, dat een prachtig uitzicht over Napels biedt. De derde plaats werd ingenomen door Simone Pino van Orobianco Ristorante in Calpe aan de Costa Blanca in Spanje.