Winnaar NK Pizza Bakken had eigenlijk geen tijd om mee te doen

Winnaar NK Pizza Bakken had eigenlijk geen tijd om mee te doen

Tawfik el Shanwany van LouLou Pizzabar in Amsterdam heeft het NK Pizza bakken 2024 op de Horecava gewonnen. De jury was vol lof over zijn deeg en kooktechnieken. De ondernemer toonde zich na afloop verbaasd, omdat hij erg heeft getwijfeld of hij wel mee moest doen met de wedstrijd..

'Ik kan het niet geloven', reageert de emotionele winnaar van het NK Pizza bakken 2024. 'Ik heb een goedlopende zaak in Amsterdam en had eigenlijk geen tijd om mee te doen, maar ik vond het toch waardevol om hier te zijn en mijn pizza te promoten.' De ondernemer was na afloop van de wedstrijd dan ook snel weer vertrokken. 'Ik ga op de foto met de beker en daarna moet ik werken in de zaak.' De winnende pizza, Ti Voglio Bene, staat sinds een maand op de kaart bij LouLou Pizzabar.

Extra krokant

De jury was vooral te spreken over het deeg, waarvoor de maker onder meer de poolish-methode gebruikte. Dit is een methode waarbij het deeg in meerdere stappen wordt bereid met een voorgefermenteerd moederdeeg. 'Door de dubbele fermentatie was de korst extra krokant en had de pizza een hoge hydratatie', aldus de jury.

De winnende pizza is belegd met onder meer Provolone del Monaco, auberginecrème, gefrituurde aubergine en gefrituurde basilicum. De bereiding van de verschillende ingrediënten maakte indruk. 'Elke ingrediënt was op de juiste tijd en temperatuur gegaard.' De jury genoot onder meer van de auberginechips. 'Al met al is deze pizza heel goed doordacht.'

Tuinbonen

Domenico Malerba van Pizzacos in Zwaag pakte het zilver met La Nonn Mariet, een pizza met een crème van tuinbonen, chicorei gebakken met Spaanse peper en knoflook, Pecorino en olie van versgeperste olijven.

De pizza Consistancy leverde Valerio Prestato van Pizza & Co in Amsterdam de derde plek op. Deze was onder meer belegd met boerenkool, verse mozzarella, bacon crème, gelei van kersentomaat en Parmigiano Reggiano chips.

Top 3

De volledige top 3 van het NK Pizza bakken 2024:

1: Tawfik el Shanwany, LouLou Pizzabar in Amsterdam
2: Domenico Malerba, Pizzacos in Zwaag
3: Valerio Prestato, Pizza & Co in Amsterdam

De Lekkerste Wedstrijden

'Echte vakman' Bas van Zoggel wint NK Lekkerste Pannenkoek 2025

Bas van Zoggel van Den Tol in Velp heeft het NK Lekkerste Pannenkoek 2025 op de Horecava gewonnen. Volgens de jury is Van Zoggel 'een echte vakman die waanzinnig goede pannenkoeken bakt'. De kinderjury was het daarmee eens. Ashley Marengo van By Jarmusch in Rotterdam eindigde op de tweede plek en Daphne van Zwet nam voor Pannenkoe Bleiswijk het brons mee naar huis.

De Lekkerste Wedstrijden

Ter Marsch & Co wint NK Loaded Fries voor de tweede keer

Andy Hoogvliets van Ter Marsch & Co in Rotterdam heeft het NK Loaded Fries 2025 overtuigend gewonnen. De jury was zeer onder de indruk van zijn 'Bali Spice Fries'. Femke Versluijs van Frietboutique Laren pakte het zilver en Joyce Norder van Snacksalon De Schelp in Roelofarendsveen eindigde als derde.

De Lekkerste Wedstrijden

Wildlands Adventure Zoo wint NK Lekkerste Vegan Burger 2025

Chef-kok Erik Jager van Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft het NK Lekkerste Vegan Burger 2025 op de Horecava gewonnen. De jury was vol lof over zijn 'Momma Dunia'. Het zilver ging naar Audrey Biermans van Vitam. Jamal Hlal van HMSHost Schiphol pakte het brons.

De Lekkerste Wedstrijden

Ongekend: Firma van Buiten wint goud én zilver op de Horecava

Firma van Buiten uit Delft heeft tijdens de kookwedstrijd Lekker Anders op de Horecava een ongekende prestatie neergezet. Tobias Westerveld pakte zilver voor het bedrijf en collega Nishaar Orie deed daar nog een schepje bovenop door er met goud vandoor te gaan. Het brons was voor Koen van Oeveren van HMSHost.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.