Stella Centola wint NK Lekkerste Pasta met overmacht

Stella Centola wint NK Lekkerste Pasta met overmacht

De Italiaanse chef Stella Centola heeft met overmacht de tweede editie van het NK Lekkerste Pasta op de Horecava gewonnen. Ze maakte grote indruk op de jury met haar 'Malloreddus con ragù di ossobuco', dat binnenkort op de kaart verschijnt van restaurant La Casina in Huizen.

Het was voor Stella Centola de eerste keer dat ze aan een kookwedstrijd meedeed. De chef uit Rome staat op het punt om aan de slag te gaan bij restaurant La Casina in Huizen. 'En dan is dit natuurlijk een geweldige start', reageert ze op de winst. 'Ik ben hier ontzettend blij mee. Als je iets maakt, moet je dat met liefde doen. Bij dit gerecht denk ik altijd aan mijn grootmoeder, want dit is haar recept. Het is perfect.'

Eenvoud

Het winnende gerecht is gemaakt met malloreddus, een pasta uit de Sardijnse keuken. Ze serveerde deze met ragù van ossobuco. De jury was zeer onder de indruk van de eenvoud van haar creatie. 'Met een paar ingrediënten heeft ze een topgerecht gemaakt. De pasta zelf was goed uitgevoerd, perfect al dente, en de ossobucco had een erg mooie smaak. Het gerecht lijkt zo simpel, maar in de uitvoering toonde ze zich de chef. Zo’n gerecht maak je niet zomaar.'

Gevulde pasta's

Jean Carlos Di Mella van Mangia Pizza in Amsterdam pakte het zilver met Don Quichotte: een pasta gevuld met onder andere lamsvlees en pecorino, onder andere geserveerd met pecorinocrème en hollandaisesaus. Valerio Prestato van Pizza & Co in Amsterdam werd derde met Fagottini Viddanedda: een pasta gevuld met ricotta op een tricolore van tomatencrème, ricottacrème en basilicumcrème.

Top 3

De volledige top 3 van het NK Lekkerste Pasta 2024:

1: Stella Centola, La Casina in Huizen
2: Jean Carlos Di Mella, Mangia Pizza in Amsterdam
3: Valerio Prestato, Pizza & Co in Amsterdam

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.