Partners Café Beurre starten Petit Péché in Amsterdam

Partners Café Beurre starten Petit Péché in Amsterdam
Kim Jongbloed (l), Wes ten Kleij en Rutger Boukamp.

De drie partners en twee investeerders van het succesvolle vegetarische Café Beurre in Amsterdam starten met Petit Péché een tweede restaurant om te laten zien dat het ook mogelijk is om op een respectvolle manier met vis en vlees te koken.

‘Petit Péché betekent letterlijk kleine zonde’, vertelt Kim Jongbloed, een van de oprichters van Café Beurre. ‘Daar willen we laten zien dat het ook mogelijk is om anders meer respectvol met vlees en vis te koken. Dat doen we in alle openheid, achter de bar, zichtbaar voor alle gasten. We gebruiken lokale producten en delen van de dieren die niet zo vaak gebruikt worden. Denk daarbij aan lamsballen of kippenhart en maagjes.’

A-la-carte menu met wat bites

Bij restaurant Petit Péché serveert chef Wes ten Kleij een a-la-carte menu met wat bites, ‘Bij de ontwikkeling van de kaart is ook mijn tante Karin Gaasterland, ex eigenaar en chef van Balthazar’s Keuken en auteur van Cuisine Carine, weer betrokken. We werken met een kleine a-la-carte kaart waar gasten zelf kunnen bepalen hoe bont ze het willen maken. De tijd moet nog een beetje uitwijzen hoe vaak we gaan wisselen. Maar we denken aan een constante roulatie met een aantal vaste gerechten. De prijzen liggen hier iets hoger dan bij Café Beurre, maar voor goed vlees en vis moet gewoon meer betaald worden’, zo stelt Jongbloed.

Petit Péché zit een beetje buiten de drukte in West, een stille zijstraat van de Kinkerstraat. ‘Een pandje waar ooit een koffiehuis heeft gezeten’, vertelt Jongbloed. ‘Het stond al een tijdje jaar leeg en het was uiteindelijk best een klus om te verbouwen. Dat hebben we met veel inspanning, ook van onszelf, in anderhalve maand gedaan. Eigenlijk was dat te kort en we hebben tegen het einde dan ook enorme lange dagen gemaakt.’

Naast de meewerkende partners Kim Jongbloed, Rutger Boukamp , Wes ten Kleij (chef) doen ook Jongbloed’s vrienden en investeerders bij Café Beurre Skip Hemelaar en Hugo van den Biggelaar mee in Petit Péché. Het restaurant heeft 18 zitplekken aan de bar met keuken en nog eens 3 tafeltjes erachter voor 2 tot vier personen. De sfeer is die van een speak-easy bar, donker met harde beats. In de keuken staan twee koks en nog eens twee fte in de bediening. ‘We gaan alle drie een beetje rouleren tussen Café Beurre en Petit Péché’, vertelt Jongbloed. ‘Datzelfde gaan we ook doen met het personeel. Ik denk dat het ook voor ons personeel een leuke afwisseling is om te rouleren tussen beide zaken.’

Sinds 19 december is Petit Péché soft geopend nadat er eerst twee dagen is proef gekookt. Het restaurant is open van woensdag tot zaterdag en alleen voor diner.