Erik de Zwart lanceert nieuw culinair platform Guide des Chefs

Erik de Zwart lanceert nieuw culinair platform Guide des Chefs

Radiomaker en mediaondernemer Erik de Zwart lanceert samen met IT-ondernemer Eugene Tuijnman een nieuw platform voor liefhebbers van haute cuisine, waar de allerbeste restaurants en hun chefs zich presenteren: Guide des Chefs.

Het nieuw gelanceerde Guide des Chefs is een digitaal platform (app, website en community) voor liefhebbers van haute cuisine, waar de allerbeste restaurants en hun chefs zich presenteren. Als lid van Guide des Chefs worden mensen onderdeel van een culinaire community waarbinnen topchefs hen een inkijkje geven in hun visie, hun keuken, hun signature dishes en hun restaurant.

Guide des Chefs is een initiatief van radiomaker en mediaondernemer Erik de Zwart en IT-ondernemer Eugene Tuijnman, oprichter en CEO van SLTN. Als culinaire liefhebbers misten zij in de wereld van de haute cuisine een gids die hen, naast de kwaliteit van de gerechten, ook de sfeer in het restaurant en de filosofie en passie van de chef presenteert. Daarom besloten zij die gids zelf te ontwikkelen. Het werd Guide des Chefs, ‘uw smaakvolle gids door de beste restaurants’. 

Co-founder Erik de Zwart met chefkok Margo Reuten van Da Vinci*
Co-founder Erik de Zwart met chefkok Margo Reuten van Da Vinci*

De Zwart zegt trots te zijn op het resultaat. ‘Op Guide des Chefs vind je van ieder restaurant een serie hoogwaardige video’s waarvan het water je echt in de mond loopt. In deze smaakvolle video’s krijg je de chefs en hun culinaire tovenarij te zien zoals je nog nooit gezien hebt. Zo belichten we onder andere de chef, het restaurant, de filosofie, een gerecht of de unieke samenwerking met een leverancier.’ 

Koken op sterrenniveau 

Inmiddels doen zo’n 50 Nederlandse topchefs uit binnen- en buitenland mee met Guide des Chefs en dat aantal loopt nog verder op, stelt Guide des Chefs. Wekelijks worden er nieuwe restaurants toegevoegd. Op de site wordt enkel een twintigtal restaurants in Nederland genoemd, waaronder ook restaurants met een of twee Michelinsterren. ‘Alle aangesloten restaurants hebben minimaal één ster of koken op sterrenniveau', laat het platform weten.

Deze restaurants zijn nu aangesloten:

  • Bolenius*
  • Bougainville*
  • Brienen aan de Maas*
  • Calla's*
  • Da Vinci*
  • De Kromme Watergang**
  • De Lindehof**
  • De Lindenhof**
  • De Nederlanden*
  • De Swarte Ruijter*
  • Flicka*
  • Het Roode Koper
  • Lars Amsterdam*
  • Meliefste*
  • Parkheuvel**
  • Perceel*
  • Sense*
  • 't Ganzenest*
  • Valuas
  • Wils*

Naast de video’s over de absolute top van de Nederlandse haute cuisine, houdt Guide des Chefs leden up-to-date met het laatste culinaire nieuws, bijzondere samenwerkingen, exclusieve aanbiedingen en members-only evenementen.  

Hoe werkt Guide des Chefs? 

Om gebruik te kunnen maken van het platform van Guide des Chefs, moeten gasten een lidmaatschap afsluiten (€49,99 per jaar). Met een lidmaatschap kunnen mensen via het platform rechtstreeks reserveren bij de aangesloten restaurants. Bij een groot deel van de restaurants is voor leden tot een week van tevoren een tafel vrijgehouden. Is er geen plek meer dan garandeert het platform een plek helemaal bovenaan de wachtlijst. 

De app van Zenchef

Zenchef doorbreekt stilzwijgen en belooft beter te gaan communiceren

Misset Horeca publiceerde medio mei een artikel over de beroering die was ontstaan onder restaurateurs door de overname van Formitable en Resengo door Zenchef. Een van de zaken die speelde was het gebrek aan communicatie vanuit Zenchef. Destijds lukt het ook Misset niet om met het bedrijf in contact te komen. Inmiddels zijn een een klein half jaar verder en had Misset een gesprek met Edgar Rouwenhorst, de Chief Marketing Officer, over het gemis aan communicatie en de ontwikkelingen bij Zenchef.

De alles-in-één-softwareoplossing voor horecaondernemers

De alles-in-één-softwareoplossing voor horecaondernemers

Het beheren van reserveringen, orders, betalingen en voorraden kan complex en tijdrovend zijn. Daarom biedt Robuust Software een alles-in-één-platform dat werkt op vrijwel elk toestel.

Discussie over geannuleerde reservering gaat viraal: restaurant lijdt onder negatieve reacties

Discussie over geannuleerde reservering gaat viraal: restaurant lijdt onder negatieve reacties

Een discussie over een geannuleerde reservering in de Amerikaanse stad Boston, heeft het restaurant en de eigenaar veel slechte publiciteit opgeleverd. Het verhitte gesprek, via Instagram, werd gedeeld op sociale media en meer dan een miljoen keer bekeken.

Online reserveren gemakkelijk gemaakt: waarom De 10 Geboden kiest voor Guestplan

Online reserveren gemakkelijk gemaakt: waarom De 10 Geboden kiest voor Guestplan

De 10 Geboden ligt wat verscholen in Uden, niet direct zichtbaar vanaf de doorgaande route. Shannen: 'We zitten hier eigenlijk in een hele mooie dode hoek. Onze locatie is dus wel een uitdaging. Voorheen zat hier 22 jaar lang een tapasrestaurant, dat alleen 's avonds open was en twee dagen per week dicht. Wij zijn nu vanaf de lunch open en in het weekend tot twee uur 's nachts. Mensen moeten dus wennen dat wij hier zitten. We zijn niet echt zichtbaar vanaf de straat, dus mond-tot-mondreclame en social media zijn cruciaal om klanten naar ons toe te trekken.'

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.