De 43-jarige chef wil de exploitatie overdragen om elders een nieuwe uitdaging aan te gaan. Joris Peters: 'Na ruim acht jaar in dit veelzijdige, maar ook grote pand heb ik gemerkt dat ik steeds meer de behoefte heb om een wat kleinere en intiemere zaak te beginnen. Daarom heb ik besloten om afscheid te nemen van Aan de Zweth en een opvolger te zoeken voor de exploitatie. Op dit moment ben ik me aan het oriënteren en heb al wat geschikte locaties op het oog.'
Veel gebracht
De nieuwe exploitant krijgt de beschikking over een instapklare zaak met een interieur dat afgelopen jaren fasegewijs is vernieuwd en een ruime keuken met alle moderne apparatuur om desgewenst op hoog niveau te werken.
Joris Peters: 'Aan de Zweth is mijn eerste eigen zaak en heeft me, mede door de grootte, veel gebracht. Het restaurant loopt goed en de private-dining-ruimte en de chef’s table in de vorm van een keukenkamer hebben altijd veel belangstelling. Het pand heeft veel extra’s, zoals een prachtig terras aan het water van de Delftse Schie, een ruime lounge en diverse andere ruimten die zowel zakelijk als privé gebruikt kunnen worden.'
Elders iets nieuws opbouwen
Joris Peters: 'Met mijn 43 jaar ben ik nog jong genoeg om elders iets nieuws op te bouwen. Een van mijn voorwaarden bij de zoektocht naar een kleinere zaak is dat ik het pand (op termijn) kan kopen om een stukje pensioen op te bouwen. Na ruim acht jaar zal afscheid nemen van Aan de Zweth pijn doen, maar ik hoop dat ik iemand vind die op deze prachtige en veelzijdige plek het stokje van mij overneemt. Tot dat moment gekomen is blijf ik hier met veel plezier voor mijn gasten koken.'
Binnen een jaar een Michelinster
Joris Peters opende het voormalige restaurant De Zwethheul in januari 2015 en doopte het om tot Aan de Zweth. Hij kwam over van restaurant Inter Scaldes in Kruiningen. Daarvoor werkte hij onder meer bij De Heeren van Harinxma in Lauswolt en De Librije in Zwolle. Binnen een jaar na opening werd Aan de Zweth onderscheiden met een Michelinster en volgden hoge noteringen in restaurantgidsen Gault&Millau en Lekker.
Totdat een opvolger gevonden is, kunnen gasten blijven genieten van de met een Michelinster bekroonde keuken.